Pharmacore® Acne Control - Tu intrebi, medicul iti raspunde! Care sunt cauzele cosurilor la maturitate?

Interviu cu dr. Ana-Maria Dumitrescu, medic primar dermato-venerolog, care raspunde astfel intrebarilor cele mai frecvente pe tema acneei si ofera sfaturi medicale și recomandari de tratament acnee.

Acneea la varsta adulta este o problema din ce in ce mai frecventa. Cauzele sunt numeroase insa in prim plan stau tulburarile hormonale si ingrijirea cosmetica inadecvata a pielii. Din aceste motive acneea adultului apare mai des la femei decat la barbati. Cresterea productiei de sebum duce la aparitia cosurilor care de cele mai multe ori au forma de noduli rosii, de diferite dimensiuni, localizati mai ales pe obraji si pe gat. Cresterea valorilor hormonilor androgeni (testosteron si derivati) este o cauza identificabila de acnee si putem sa facem cateva analize asa incat sa punem in evidenta aceste cresteri si sa le putem adresa.

Studii mai noi au aratat ca in multe cazuri exista o modificare a modului in care pielea, mai precis glandele sebacee percep nivelul de hormoni care le stimuleaza. In acest sens, s-a dovedit ca in cazuri de acnee la varsta adulta nivelul normal de hormoni este perceput ca fiind crescut de catre piele si acest aspect conduce la secretie in exces de sebum si la formare de cosuri. In gama Pharmacore® Acne Control gasim o crema cu o compozitie patentata special pentru a trata acneea la adulti. Ea contine Chelisin, un complex tripeptidic care scade actiunea hormonilor androgeni asupra glandelor sebacee si deci scade secretia de sebum si formarea de noi cosuri.

Totodata, un alt patent, Iris Florentina, contine extract de Iris, zinc si vitamina A, cu rol astringent, de exfoliere, antiinflamator, antibacterian si seboreducator. Aplicarea cremei dimineata si seara, dupa curatarea cu gelul purificator din aceesi gama, gel ce contine Colostru (antiinflamator, anti-cicatrice si antibacterian), pe o perioada de minim trei luni, poate imbunatati semnificativ aspectul zonelor afectate de leziuni, scade riscul de recidiva si de cicatrici persistente.

Gama completa cu formule inovative si tehnologii patentate dedicate ingrijirii si tratarii tenului acneic sau cu predispozitie la acnee Pharmacore® Acne Control actioneaza pe toate mecanismele de producere a acneei: hipersecretia de sebum, hiperkeratinizarea, inflamatia, proliferarea bacteriei P. Acnes.

Pharmacore® Acne Control, marca inregistrata Core Invest Health, imbina cu succes tratarea locala prin dermato-cosmetice (gelul de curatare, crema tratament, gelul tratament, masca hidratanta) cu tratarea sistemica, la nivel intern prin suplimentul nutritiv Pharmacore® Oral, fiind singura gama care trateaza acneea fara sa permita uscarea tenului, fara sa produca usturime la aplicare, imbunatatind bariera de protectie a pielii.

Profita acum de ofertele Pharmacore® Acne Control in farmaciile Catena!