Ai unghiile ingalbenite - Iata solutiile pentru tratarea lor

Ai unghiile ingalbenite - Iata solutiile pentru tratarea lor Ai unghiile ingalbenite - Iata solutiile pentru tratarea lor

Ultima actualizare: 11 ianuarie 2023

Unghii ingalbenite

Unghiile ingalbenite sunt foarte neplacute, iar motivul pentru care acestea capata acea culoare galbuie este folosirea excesiva a ojelor. Ingalbenirea unghiilor este produsa de substantele chimice din compozitia lacurilor de unghii si a ojelor, care ataca unghia.

Culoarea naturala a unghiilor este roz pal, iar schimbarea aspectului acestora indica existenta unei probleme de sanatate ori a ingrijirii cosmetice necorespunzatoare.

Desi nu sunt multi aceia care acorda importanta unghiilor, acestea sunt precum un aparat al sanatatii personale, mai exact atunci cand se exfoliaza, unghiile indica o deficienta de calciu, iar daca suprafata acestora este ondulata indica o deficient de fier.

Pentru ca unghiile au aceeasi baza celulara pe care o are si firul de par, adica keratina, acestea nu se pot regenera.

Cauzele ingalbenirii unghiilor

Folosirea excesiva a ojelor si fumatul sunt cele mai frecvente cauze ale ingalbenirii unghiilor. Pentru ca-si doresc unghii frumoase  ori vor sa ascunda anumite defecte ale acestora, femeile folosesc in mod continuu produse pentru unghii, insa nu sunt multe cele care stiu ca ojele cu pigment puternic sau lacurile inchise la culoare pot pata unghia. De aceea, daca nu puteti renunta la vopsirea unghiilor, optati pentru folosirea unor culori deschise si cat mai apropiate de culoarea pielii, iar ocazional lasati unghiile curate, pentru a putea respira.

Spre deosebire de cosmeticele pentru unghii, fumatul excesiv nu numai ca duce la ingalbenirea unghiilor, ci si a varfurilor degetelor, schimband total aspectul mainilor.

Problemele medicale precum icterul, anumite infectii si sindromul unghiilor galbene cauzeaza de asemenea ingalbenirea unghiilor.

Cum tratam unghiile ingalbenite

Cele mai eficiente trucuri in tratarea unghiilor ingalbenite sunt:

Zeama de lamaie.  Lamaia este un remediu natural care trateaza unghiile ingalbenite inca de la prima utilizare.  Ce trebuie sa faci? Inmoaie-ti unghiile in zeama de lamaie zilnic,  timp de 15-20 de minute pana cand obtii rezultatele dorite.

Bicarbonatul de sodiu. Amesteca parti egale de bicarbonat de sodiu si apa dupa care aplica pasta rezultata pe toata suprafata unghiei folosind miscari circulare. Lasa sa actioneze pentru 30 de minute dupa care clateste cu apa din abundenta.

Pasta de dinti poate fi folosita pentru indepartarea petelor. In cazul in care ai folosit o oja cu pigment puternic iar dupa curatarea unghiilor cu diluant acestea au ramas patate aplica pasta de dinti si maseaza unghiile.

Text: Iulia Ghergu