Beneficiile apelor florale

Beneficiile apelor florale Beneficiile apelor florale

Ultima actualizare: 29 iulie 2022

Apa florala
 
Natura ni s-a pus mereu la dispozitie pentru ca noi, oamenii, sa putem sa ne bucuram de darurile sale pure sub diverse forme. De la suplimente alimentare si pana la uleiuri si ape florale, plantele ne-au binecuvantat cu beneficiile lor atat in domeniul sanatatii, cat si al frumusetii. In continuare, va prezentam cele mai eficiente ape florale si proprietatile lor.
 

Ce sunt apele florale?

 
Apele florale, hidrolatele, sunt obtinute prin procesul de distilare cu vapori a plantelor, proces care se aplica si pentru obtinerea uleiurilor esentiale. Astfel, acestea contin o concentratie de 2-3% micromolecule de ulei esential, restul compozitiei fiind apa microbiologic pura. Marele avantaj al apelor florale este ca pastreaza intocmai proprietatile plantei din care provin. 
 

Apa florala de trandafiri

 
Apa de trandafiri este cea mai apreciata si folosita apa florala atat datorita parfumului imbietor pe care-l imprastie, cat si datorita efectelor benefice pe care le are asupra pielii. Se adreseaza oricarui tip de piele, insa este preferata tenului uscat si sensibil. Are efect rehidratant, revigorant si tonic, antiimbatranire, antiinflamator si antibacterian.
 

Apa florala de musetel

 
Apa florala de musetel este potrivita pentru pielea mixta, uscata si sensibila si are remarcabile proprietati calmante si antiinflamatoare, fapt care o recomanda pentru ingrijirea pielii afectate de psoriazis, eczeme sau urticarie. Are capacitatea de a atenua roseata pielii si de a ameliora cuperoza. De asemenea, pulverizata pe ten, ajuta si la descongestionarea ochilor.
 

Apa florala de albastrele

 
Albastrelele sunt recunoscute in domeniul frumusetii gratie proprietatilor remarcabile pe care le detin si pe care le transfera si apei florale. Astfel, aceasta este ideala pentru tenul mixt, avand efect antiinflamator, revitalizant, tonifiant si regenerant. Pulverizata pe ten, descongestioneaza ochii obositi si umflati.
 

Apa florala de portocal

 
Apa florala de portocal este potrivita tuturor tipurilor de ten, in special celor deshidratate. Aceasta are efect revigorant, regenerator, hidratant si tonic si, in plus, catifeleaza, parfumeaza si reda luminozitatea pielii.
 

Apa florala de menta

 
Apa florala de menta este dedicata tenului gras datorita capacitatii sale de a curata si inchide porii. In plus, aceasta revitalizeaza tenul obosit si reduce mancarimile gratie efectului racoritor pe care il are.
 

Apa florala de lavanda

 
Apa florala de lavanda este aliatul perfect al tenului sensibil, iritat, acneic sau ars de soare. Are actiune astrigenta, calmanta, regeneranta si purifianta fiind, totodata, eficienta in combaterea insomniei si in indepartarea insectelor.

Apa florala de tei

 
Apa florala de tei este benefica pielii sensibile, iritate si cu aspect tern. Are efect calmant si antiinflamator, netezeste pielea, o relaxeaza si-i reda supletea, stralucirea, vitalitatea, gratie proprietatilor sale de albire.
 

Apa florala de ceai verde

 
Hidrolatul obtinut din frunzele de ceai verde este benefic tenului gras, avand rol astringent si purificator. De asemenea, gratie cantitatii mari de antioxidanti, apa florala de ceai verde este eficienta in ingrijirea tenului lipsit de vitalitate si obosit, cu aspect tern.
 

Apa florala de hamamelis

 
Apa florala de hamamelis este utila persoanelor care se confrunta cu ten gras, mixt, sensibil sau iritat. Aceasta are capacitatea de a activa microcirculatia, fiind benefica in tratarea cearcanelor si a vanatailor si, de asemenea, are proprietati astringente, purifiante si tonifiante. In plus, micsoreaza porii, calmeaza si catifeleaza pielea.
 
Text: Madalina Manole