Postul Pastelui si aliatul minune: clorofila

Postul Pastelui si aliatul minune: clorofila Postul Pastelui si aliatul minune: clorofila

Ultima actualizare: 24 aprilie 2016

Postul Pastelui sau Postul Mare este cel mai important si aspru post de peste an si cel care anunta Invierea Domnului Iisus Hristos. Dureaza sapte saptamani, anul acesta incepe pe 14 martie si se incheie pe 30 aprilie si simbolizeaza patimile Mantuitorului. Fiind atat de restrictiv din punct de vedere alimentar, pare greu de indurat, insa marele avantaj este ca aceasta perioada din an asigura o gama variata de produse de origine vegetala care pot satisface si cele mai mofturoase gusturi. Un alt motiv pentru a privi cu ochi blanzi postul este ca ofera organismului ocazia de a se detoxifia intr-un mod sanatos, plantele verzi fiind cea mai eficienta optiune.
 

Restrictiile postului, benefice sanatatii

 
In postul pascal exista doar doua zile, Buna Vestire si Floriile, in care se poate consuma carne, si atunci doar de peste, aspect ce aduce cu sine beneficii organismului care este fortat sa recurga la propriile-i rezerve de grasime pentru a produce energie. Ca urmare, in aceasta perioada, foarte multe persoane pierd kilogramele acumulate in plus. O alta restrictie bine-venita a Postului Mare, cu zile rare de dezlegare, implica renuntarea la untdelemn (ulei), ceea ce indeamna credinciosii sa consume alimentele vegetale in stare cat mai naturala. Consecinta? Rinichii si ficatul vor functiona la adevarata capacitate si astfel curatarea organismului va fi mult accelerata. Cu cat exista mai putine toxine de eliminat, cu atat sistemul limfatic va fi mai curat, iar pielea va deveni stralucitoare. Totodata, exista zile in care se ajuneaza, asa cum este Vinerea Mare, atunci cand nu se bea apa si nu se mananca nimic de la rasaritul la apusul soarelui, fapt ce ar putea parea daunator sanatatii. Insa cercetatorii americani de la National Institute of Ageing au descoperit ca persoanele care tin post negru o zi pe saptamana isi formeaza un scut impotriva bolilor Alzheimer si Parkinson.
 

Clorofila, „sangele plantelor”

 
Clorofila, cea care da culoarea verde plantelor, este cel mai de pret aliat al organismului in timpul postului, aducand numeroase beneficii sanatatii si frumusetii. Este numita si „sangele plantelor” sau „sangele verde” datorita structurii chimice aproape identice cu cea a sangelui, diferentiata doar de faptul ca hemoglobina contine fier, iar clorofila contine magneziu. Cel mai bun mod de a asimila clorofila este prin consumul plantelor de culoare verde; cu cat nuanta acestora este mai inchisa, cu atat cantitatea de clorofila este mai mare.