Suplimentele din surse marine, esentiale in dieta vegana, pentru sistemul osteoarticular si nervos

Importanta suplimentelor alimentare in sustinerea sanatatii organismului este dovedita stiintific, in conditiile unor dezechilibre care apar in situatii diverse.

Acestea sunt cu atat mai necesare in cazul persoanelor care urmeaza o dieta vegana sau vegetariana, tinand cont de faptul ca exclud lactatele, ideale fiind cele provenite din surse marine, cu rol de a facilita absorbtia calciului, a magneziului si altor minerale esentiale.

Gama OCEAN de la Hafkalk are la baza ingrediente principale naturale provenite din surse marine, extrase din apele unuia dintre cele mai mari fiorduri din Islanda, Bildaudalur. Aceste ape limpezi reprezinta sursa algelor rosii calcifiate (Lithothamnion) folosite in produsele Ocean Calcium, Ocean Calm si Ocean Power, care asigura calciu pur in proportie de peste 30%, aproximativ 2,5% magneziu si urme din alte 72 minerale, inclusiv iod, bor, cobalt, fier, magneziu, zinc, seleniu, mangan, potasiu si cupru.

Magneziul marin combate stresul si oboseala

Magneziul marin, folosit in Ocean Calm, reprezinta una din cele mai naturale surse de magneziu cunoscute. Acesta ajuta la reglarea transportului de calciu in organism si imbunatateste sanatatea sistemului nervos. Deficitul de magneziu este semnalat, de obicei, prin accentuarea starilor de oboseala si stres, suplimentarea aportului de magneziu fiind necesara pentru a creste nivelul energetic si pentru efectul calmant.

De asemenea, studiile efectuate arata ca ingredientele din Ocean Calcium, printre care calciul pur, pot inhiba instalarea osteoporozei, au rol antiinflamator si reduc durerea si rigiditatea articulatiilor. Este indicat pentru sustinerea alimentatiei de tip vegan, in cazul unei diete neadecvate, intolerantei la lactoza, femeilor insarcinate sau care alapteaza, celor aflate la post-menopauza, care au nevoie de calciu suplimentar.

Rol in reglarea hormonala

Un al treilea ingredient pur, regasit in Ocean Power, este L-aspartat de Zinc, o forma naturala a micro mineralului Zinc. Acesta joaca un rol semnificativ in multe functii de baza, inclusiv in procesul de sinteza a proteinelor, in sustinerea metabolismului energetic, mentinerea nivelului hormonal, si sinteza, stocarea si eliberarea insulinei.