Un sistem muscular robust este un factor esential in mentinerea sanatatii organismului.

Un sistem muscular robust este un factor esential in mentinerea sanatatii organismului. Un sistem muscular robust este un factor esential in mentinerea sanatatii organismului.

Ultima actualizare: 14 aprilie 2021

Autor: Dr. Dana Stanciulescu

Functionarea normala a sistemului muscular (a tuturor muschilor din organism, fara limitare la o grupa anume) este mentinuta prin existenta unui echilibru intre forta si masa musculara , asa numita performanta musculara, necesara, in primul rand desfasurarii activitatilor zilnice.

Performanta musculara deficitara, resimtita ca slabiciune sau oboseala musculara poate aparea atat la omul sanatos a carui activitate fizica este insuficienta (sedentari) sau in exces (sportivi a caror activitate fizica suprasolicita musculatura, lucru ce duce la o degradare mai rapida a fibrei musculare), cat si la persoanele cu diverse afectiuni ce implica sistemul muscular (casexie, obezitate, imbatranire prematura, boli sau accidentari ce necesita imbilizare de scurta sau lunga durata, asa cum este si cazul Covid-19 ale carui prime simptome dar si repecusiuni, sunt de natura musculara).

Legatura stransa intre procesul de imbatranire si scaderea masei si fortei musculare (performantei musculare) este cunoscuta sub numele de SARCOPENIE.

Sarcopenia este un sindrom clinic care debuteaza dupa varsta de 40 de ani, caracterizata printr-o scadere progresiva si generalizata a masei musculare scheletice si a fortei musculare, cu aparitia fragilitatii si instalarea declinului functional, prin scaderea functiei si performantei musculare.

Prin actiunea sinergica a ingredientelor sale (Ca-HMB, Vitamina D3 si Magneziu) Sarcodyn este prima si singura solutie completa pentru cresterea performantei musculare ce asigura functionarea normala a sistemului muscular asigurand desfasurarea normala a activitatilor zilnice, sanatatea si calitatea vietii.

Ingredientul activ principal din Sarcodyn, β-hydroxy-β-methylbutyrat (HMB), catabolitul leucinei, si-a demonstrat deja prin studii clinice eficacitatea in mentinerea echilibrului forta-masa musculara, asigurand performanta musculara prin reducerea procesului de degradare a fibrelor musculare cu efect in mentinerea/cresterea masei musculare si stimularea sintezei proteice cu cresterea fortei de contractie musculara. Este important sa stim ca sinteza proteica este procesul biochimic in urma caruia celulele genereaza proteine, de aceea este necesar un echilibru intre alimentatia bogata in proteine, miscare si aportul nutritional suplimentar. De aceea, cercetatorii spanioli au venit cu solutia concentrarii intr-un singur plic de Sarcodyn, a beneficiilor active proteice echivalente consumului a 50 de oua sau 400kg de broccoli, cantitati imposibil de ingerat zilnic.

Beneficiile Ca-HMB din Sarcodyn se manifesta in reducea slabiciunii/oboselii musculare, imbunatatirea recuperarii musculare in urma unor perioade de imobilizare, sedentarism sau chiar activitati sportive intensive si reducerea riscului de cadere cauzat de atrofia musculara sau lipsa fortei si implicit a fracturilor, in special la persoanele in varsta care sunt mai predispuse accidentarii si au nevoie de perioade mai lungi de recuperare. Practic, prin acest ingredient activ, Sarcodyn ne ajuta sa ne redobandim si pastram masa si forta musculara optime desfasurarii activitatilor cotidiene, oferindu-ne chiar si posibilitatea desfasurarii unei activitatii fizice intense, fiind un nutrient esential pentru musculatura suprasolicitata atunci cand fibrele musculare se degradeaza intr-un ritm accelerat.

Rolul Vitaminei D3 din Sarcodyn este acela de a potenta actiunea Ca-HMB, contribuind totodata la absorbtia calciului si cresterea fortei de contractie musculara.

Magneziul din Sarcodyn potenteaza de asemenea efectul Ca-HMB, asigurand o mai buna transmitere a influxului nervos la nivelul muschilor, imbunatatind functia normala de contractie-relaxare, obligatorie pentru coordonarea grupelor de muschi necesare pentru orice miscare a organismului (locomotie, miscarea degetelor, a mainilor, fetei, trunchiului, etc).

In concluzie, combinatia Ca-HMB + Vitamina D3 + Magneziu din formula Sarcodyn are efect sinergic finalitatea fiind, nu doar cresterea masei si fortei musculare, ci asigurarea functionalitatii normale a muschilor fara de care nu exista mobilitate si deplasare.

Din acest motiv, reducerea acestor parametri functionali (masa si forta musculara sau conexiunea neuro-musculara) poate duce la mobilitate redusa (cu risc de cadere sau fractura prin pierderea echilibrului cauzat de forta precara de sustinere a corpului), diverse grade de imobilizare sau chiar mortalitate.

Cu un singur plic de Sarcodyn pe zi, dizolvat in 250 ml de apa, cu un placut gust de ananas, ii oferi intregului tau sistem muscular ajutorul necesar pentru o functionare optima care sa iti permita desfasurarea fara probleme a activitatilor zilnice, pentru ca fiecare pas conteaza!

Farmacistul Catena va recomanda:

Sarcodyn, 21 plicuri

Sarcodyn, 21 plicuri

SARCODYN® este un supliment alimentar care contine…