Dieta echilibrata ori asumarea unui mod de viata sanatos

Dieta echilibrata ori asumarea unui mod de viata sanatos Dieta echilibrata ori asumarea unui mod de viata sanatos

Ultima actualizare: 22 iunie 2021

Incepem de la premisa ca un mod de viata echilibrat este, in principiu, asumarea unor alegeri sanatoase. Sau, mai exact, optiuni care nu fac referire doar la alimentație, ci si la modul in care alegem sa traim: in raport cu o baza sanatoasa corect inteleasa si ulterior insusita. Mai mult decat atat, o buna cunoastere a organismului si mecanismelor dupa care functionam pare sa fie cel mai bun punct de plecare.

Momentul potrivit pentru a schimba cate ceva in viata nu trebuie sa insemne dezechilibre (sub niciun aspect), asadar este important sa realizezi ca lucrurile se intampla gradual.

Nu te grabi sa arzi etape, ai rabdare cu tine si invata sa asculti semnele pe care ti le indica corpul tau.

Imaginea fiecaruia dintre noi conteaza, prin urmare este important sa avem constiinta de sine, stima si principii sanatoase care se pot valida oricand prin totalitatea actiunilor la care luam parte.

Este mai mult decat esential ca orice dieta sa se transforme la un moment dat intr-un mod de viata sanatos.

Asta cu siguranta nu este necunoscut, dar poate ca nu strica sa aducem in prim plan punctul de la care pornim catre rezultatul final.

Ceea poate ca nu ai in vedere este ca, înainte de orice decizie care poate avea repercusiuni medicale, ar fi indicat sa ceri sfatul doctorului. Este recomandat sa iti efectuezi un set de analize complete care vor dezvalui si pe interior care este starea  generala in care te afli. Si, in baza unui diagnostic, specialistul va da recomandarile cheie.

 

Specialistii nostri iti pun la dispozitie sfaturi utile, precum si o serie de produse pe care le poti utiliza cu incredere

 

Desi suplimentele pentru slabit au creat si creeaza in continuare o multime de controverse, este util sa intelegi ca nimic nu functioneaza sub scheme miraculoase, iar preocuparea si grija pentru o alimentatie bogata in vitamine si minerale incep sa castige teren in programul de zi cu zi: in primul rand pentru dobandirea unui echilibru nutritional si mai apoi pentru o sanatate controlata pe o perioada indelungata.

O dieta asumata ca un stil organizat, efectuarea unui minimum de efort fizic zilnic si atentia acordata propriului organism sunt alti factori semnificativi care contureaza imaginea unui model de viata demn de urmat.

 

Alege sa consumi alimente bogate in nutrienti

 

Acestea ofera o multime de substante hranitoare fara prea multe calorii suplimentare. Alimentele bogate in calorii, cu o valoare nutritiva mica, cum ar fi chipsurile, bauturile indulcite cu zahar, dulciurile, produsele de patiserie si bauturi alcoolice fac parte din categoria "caloriilor goale". Deci, indeparteza-te cat mai mult de ele.

Potriveste-ti alegerile si exercitiile fizice in functie de activitatea preferata si nu uita ca dieta, miscarea si psihicul antrenat conlucreaza pentru un echilibru vital atat de necesar.

Mentine un echilibru intre ceea ce ai plan si activitatile pe care le poti face,  obisnuieste-te sa mananci regulat si evita sa sari peste mese, infometandu-te. Lipsa timpului, stresul cotidian, mancatul haotic fara un program fix si alegerile nesanatoase influenteaza comportamentul alimentar si pot cauza probleme de sanatate, ca atare intelege principiile si actioneaza in consecinta.