Remedii naturale pentru tuse in sezonul rece

Remedii naturale pentru tuse in sezonul rece Remedii naturale pentru tuse in sezonul rece

Ultima actualizare: 16 decembrie 2016

In sezonul rece, tusea prevesteste fie aparitia unei raceli fie a unei infectii la nivelul cailor respiratorii si poate cauza probleme atunci cand nu este tratata la timp.

Majoritatea persoanelor aleg sa trateze tusea folosind si cateva remedii naturiste ce pot ajuta la combatare acestor afectiuni.

Remedii naturiste pentru tuse

Siropul de ridiche neagra. Este foarte benefic in tratarea tusei si detine proprietati imunostimulatoare. In plus, se poate administra si copiilor.

Pentru prepararea siropului se spala ridichea neagra si se pune intr-un bol. Se indeparteaza frunzele si se face o scobitura in care se pune o lingurita de miere naturala. Ridichea se pune langa o sursa de caldura si se lasa intre 6 si 12 ore pentru a se forma siropul. Se administreaza cate o lingurita de 3-4 ori pe zi iar pe masura ce consumati siropul repetati procedeul pana ce coaja ridichei incepe sa se stafideasca.

Ceaiul de ceapa si nuci. Ceapa se spala si se zdrobeste cu tot cu coaja dupa care se pune la fiert in 300 ml de apa timp de 10 minute impreuna cu miezul a cateva nuci. Dupa ce se raceste, ceaiul se indulceste cu miere naturala si se consuma de mai multe ori pe parcursul zilei.

Ceaiul de nuci. Pentru acest ceai se pun la fiert 3 cani de apa. Cand aceasta clocoteste se adauga o mana de nuci spalate si crapate si se mai lasa la fiert inca 10 minute. Ceaiul se consuma neindulcit.

Mierea.  Atunci cand tusesti ia o lingurita de miere naturala peste care ai presarat piper alb. Acest amestec te va calma imediat.

Siropul de hrean. Razuieste o radacina de hrean peste care adauga un sfert de cana de miere. Amesteca si lasa compozitia deoparte pentru cateva ore. Siropul rezultat se administreaza de trei ori pe zi.

Mierea cu lamaie. Amesteca 3 lingurite de miere cu zeama de la o lamaie si ia cate o lingurita din acest amestec ori de cate ori ai un acces de tuse. Dupa administrare nu trebuie consumate alimente sau bauturi timp de cel putin 20 de minute.

Siropul de patlagina. Intr-un borcan sau un vas de sticla se pun straturi alternative de miere si patlagina si se lasa deoparte timp de 6-12 ore. Dupa, asezati borcanul intr-un vas cu apa pe fundul caruia ati pus un prosop si fierbeti pana ce apa da in clocot. Se administreaza o lingurita din siropul rezultat de 3 ori pe zi.

Nu in ultimul rand este recomandat consumul de ceaiuri precum cel de: cimbrisor, patlagina, tei, busuioc, muguri de pin si musetel.

Text: Iulia Ghergu