American Independent Film Festival, la Bucuresti - eveniment sustinut de Catena

American Independent Film Festival, la Bucuresti - eveniment sustinut de Catena American Independent Film Festival, la Bucuresti - eveniment sustinut de Catena

Ultima actualizare: 20 aprilie 2018

Cea de-a II-a editie a American Independent Film Festival (AIFF), un eveniment de anvergura organizat de Asociatia Cinemascop si sustinut de CATENA, va avea loc intre 27 aprilie si 3 mai 2018, la Cinema PRO si la Cinema Muzeul Taranului Roman.

Festivalul va prezenta o selectie a celor mai recente productii independente „made in USA”, titluri apreciate de critica si prezentate in circuitul marilor festivaluri nord-americane precum Sundance, New York, Tribeca, Telluride ori Toronto.

Cele peste 30 de productii americane de mare succes vor fi introduse si moderate de critici de film, dar si de personalitati din lumea artelor: Irina Margareta Nistor, Cristian Tudor Popescu, Andrei Tanasescu, Ionut Mares s.a.

Proiectul este realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Ambasadei SUA in Romania si al Institutului Cultural Roman.

Deschiderea American Independent Film Festival va avea loc pe 27 aprilie, ora 20:30, la Cinema PRO, cu filmul de Oscar „I, Tonya”, despre cunoscuta patinatoare Tonya Harding. Filmul va fi introdus de Sebastian Stan (rol principal in film), actor american de origine romana, nascut la Constanta.

„I, Tonya” este unul dintre cele mai apreciate filme ale anului 2017, cu un premiu Oscar, un Glob de Aur si un premiu BAFTA pentru Allison Janney, alte doua nominalizari la premiile Oscar 2018, doua la Globurile de Aur si patru la Premiile BAFTA 2018.

Tot in deschiderea festivalului, dar la Cinema Muzeul Taranului, va fi proiectat castigatorul Golden Globes 2018 pentru cel mai bun film - „Lady Bird”, in regia Gretei Gerwig, nominalizat la cinci premii Oscar.

Programul complet al proiectiilor este disponibil pe filmedefestival.ro.

Prin traditie, CATENA sustine filmul romanesc (filmele „OCTAV” de Serge Ioan Celibidache sau „Dincolo de calea ferata”, al lui Catalin Mitulescu, sunt doar cateva exemple), dar si fiecare editie a marilor festivaluri de film ce au loc la Bucuresti, precum Les Films de Cannes à Bucarest, Audience Award Film Festival, American Independent Film Festival, Nordic Film Festival 2018.