Asculta-ti vocea inimii si sustine artistii romani la Eurovision 2017, alaturi de Catena!

Asculta-ti vocea inimii si sustine artistii romani la Eurovision 2017, alaturi de Catena! Asculta-ti vocea inimii si sustine artistii romani la Eurovision 2017, alaturi de Catena!

Ultima actualizare: 6 martie 2017

A venit timpul sa ne sustinem din nou artistii in cadrul Eurovision, unul dintre cele mai iubite si mai populare concursuri muzicale.

Duminica, 5 martie, pe TVR1, a avut loc finala nationala Eurovision, ocazie cu care telespectatorii au ales cu 10.377 voturi piesa „Yodel It”, interpretata de Ilinca feat. Alex Florea. Ei vor reprezenta Romania la cea de-a 62-a editie a concursului muzical. Catena sustine si anul acesta talentul si vocile romanesti, in calitate de partener de incredere al competitiei.

Locul doi in preferintele telespectatorilor a fost ocupat de Mihai Traistariu, cu melodia „I Won’t Surrender” (5.201 voturi), iar pe trei s-a clasat Instinct cu piesa „Petale” ( 3.063 voturi). Cel mai mic punctaj din cadrul Selectiei Nationale a fost primit de piesa „Spune-mi tu”, in interpretarea Anei Maria Mirica (913 voturi).

Ilinca si Alex Florea vor merge mai departe in competitia Eurovision Song Contest, care va avea loc la Kiev, in Ucraina, cu semifinalele pe 9 si 11 mai, si finala pe 13 mai. Artistii romani se pregatesc sa dea piept cu etapele din ce in ce mai dificile, asa ca nu uitati sa le fiti alaturi in cadrul infruntarii muzicale.

Scurt istoric Eurovision

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a concursului Eurovision a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Competitia este difuzata fara intrerupere de 60 de ani, devenind astfel unul dintre cele mai longevive si mai urmarite spectacole de televiziune din lume.

Romania a obtinut de doua ori locul al treilea la acest concurs (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010), pentru ca in anul 2006 Mihai Traisariu sa obtina locul al patrulea, la Atena. Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este  „Tornero”,  piesa compusa de Eduard Circota, in interpretarea lui Mihai Traistariu.