Catena continua lupta impotriva cancerului la san, alaturi de Fundatia Renasterea

Catena continua lupta impotriva cancerului la san, alaturi de Fundatia Renasterea Catena continua lupta impotriva cancerului la san, alaturi de Fundatia Renasterea

Ultima actualizare: 2 octombrie 2017

Culoarea sperantei, roz, a iluminat duminica seara doua cladiri moderne din Bucuresti – Globalworth Tower si Sky Tower, cu ocazia celei de a XVII-a editii a evenimentului care marcheaza Ziua luptei impotriva cancerului de san, organizat anual de Fundatia Renasterea si sprijinit de Catena, desfasurat sub sloganul „Arta pentru sanatate”.

„In fiecare an, la 1 octombrie, in peste 70 de tari, se ilumineaza in roz cladiri reprezentative. Anul acesta, intrerupem sirul cladirilor istorice iluminate in roz, imbracand in culoarea sperantei doua cladiri moderne. Generozitatea si talentul Alexandrei Nechita ne vor ajuta, la a XVII-a editie a evenimentului de Iluminare in roz, sa le amintim femeilor faptul ca prin control medical anual cancerul poate fi invins”, a declarat Mihaela Geoana, presedinte Fundatia Renasterea.

Lumina a fost declansata de artistul plastic Alexandra Nechita, cunoscuta si ca „Micuta Picasso”, care a fost insotita la eveniment de fiica ei, Tevva. Cu acest prilej, artista a donat una dintre lucrarile ei, in dorinta de a atrage atentia asupra importantei preventiei in combatera cancerului la san. Artista a admis ca a realizat lucrarea cu gandul la fiica ei si ca a incercat sa surprinda delicatetea si feminitatea, dar si forta femeilor nevoite sa treaca peste provocarile cu care se confrunta constant.

Eroinele „More than Pink”, premiate

Seara a continuat cu o receptie la care au participat personalitati din lumea medicala, culturala, din peisajul monden, oameni de afaceri, dar si reprezentanti ai autoritatilor publice. In prezenta acestora a fost lansata campania internationala „More than Pink”, ce a inclus acordarea primelor titluri de „Erou More than Pink”.

Vedeta de televiziune Andreea Esca, ambasador al Fundatiei Renasterea, Alexandra Nechita, dar si primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, s-au numarat printre persoanele care au primit diplome de „Erou More than Pink” „pentru implicarea activa in sustinerea proiectelor sociale din domeniul sanatatii femeii”.

„Exista numeroase persoane care fac mai mult decat sa poarte roz, ei sunt eroii More than Pink. Scopul la nivel international al acestui proiect este de a reduce numarul de decese din cauza cancerului cu 50%, in urmatorii zece ani”, a precizat Mihaela Geoana.

„Sunt multumita si pregatita sa fiu de mai mare folos in urmatoarele luni, in urmatorii ani. La sosirea in Romania, cand m-am implicat in aceste proiecte ale Fundatiei Renasterea, am fost primita cu bratele deschise, cu caldura de toti romanii, nu m-am asteptat. Ma bucur ca lucrez cu niste femei creative, vom gandi impreuna ceva care sa fie de folos si sa ramana”, a declarat emotionata artista Alexandra Nechita, dupa inmanarea diplomei.

La randul ei, Gabriela Firea a marturisit ca are in grupul de prieteni persoane care s-au confruntat cu aceasta boala ingrozitoare: „Stiu cata frustrare simte o femeie cand afla un asemenea diagnostic, dar medicina a evoluat mult si trebuie sa luam totul de la ea, de la medicii care studiaza si se perfectioneaza”.

In cadrul evenimentului a fost organizata o licitatie pentru o serie de picturi in acuarela realizate de Mihai Tanasescu, lucrari ale artistului plastic Ioan Nemtoi, mai multe bijuterii oferite de Malvensky si Laura 8, colite cu autograf ale sportivilor Gheorghe Hagi si Ivan Patzaichin, dar si vouchere SPA si bijuterii create de paciente. Fondurile stranse in urma licitatiei fara strigare vor fi folosite pentru cumpararea unui ecograf de ultima generatie, al carui cost se ridica la suma de 38.000 de euro.

De la momentul infiintarii, in anul 2001, Fundatia Renasterea a oferit peste 44.250 de consultatii medicale gratuite femeilor din intreaga tara, prin intermediul centrelor sale medicale.

Text: Oana Baltoc