Catena, sponsor principal al Festivalului International de Teatru „Scena ca o strada”, de la Resita

Catena, sponsor principal al Festivalului International de Teatru „Scena ca o strada”, de la Resita Catena, sponsor principal al Festivalului International de Teatru „Scena ca o strada”, de la Resita

Ultima actualizare: 27 februarie 2018

In aceste zile are loc, la Resita, Festivalul International de Teatru „Scena ca o strada”, ajuns la cea de-a IV-a editie, eveniment cultural considerat a fi, prin amploare si valoare, cel mai important al anului.

Festivalul este gazduit de Teatrul de Vest, Catena fiind sponsor principal, dar si de traditie, al acestui veritabil maraton cultural initiat si organizat de directorul artistic al teatrului, actorul Dan Mirea.

Festivalul International de Teatru „Scena ca o strada” si-a deschis portile, pe 25 februarie, spectacolul inaugural „Iaacovi si Leidental” de Hanoch Levin, regia artistica Mihaela Lichiardopol, jucandu-se pe scena Teatrului de Vest.

Luni, 26 februarie, actorul Marcel Iures a fost prezent cu spectacolul Teatrului Act Bucuresti, „Absolut!”, dupa Ivan Turbinca, de Ion Creanga (regia Alexandru Dabija). Vor urma, pana pe 4 martie inclusiv,  Teatrul „Regina Maria” Oradea cu „Scripcarul pe acoperis” de Joseph Stein (regia Korcsmáros György), Teatrul „Traian Grozavescu” Lugoj cu „Haide, ucide-ma dragoste”' de Aziz Nesin (regia Maria Voronca), Teatrul „Ariel” Targu Mures cu „Hees'' de Alina Nelega (regia Gavril Cadariu), Teatrul National „Radu Stanca” Sibiu cu „De veghe la Taj Mahal'' de Rajiv Joseph (regia Radu-Alexandru Nica), Teatrul „I. D. Sirbu” Petrosani cu „Richard al III-lea” de William Shakespeare (regia Gelu Badea), dar si Teatrul National Sterija Varset (Serbia) cu piesa „Edmund Kin” de Hadi Kuric (regia Irfan Mensur) si Teatrul GUSTL (Croatia) cu „Cerul desupra Zagrebului” de Miro Medimorek (regia Miro Medimorek). Spectacolele se joaca la Casa de Cultura a Sindicatelor Resita, Palatul Cultural si la Teatrul de Vest.

Concertul extraordinar „With love for women”, cu Dean Bowman (SUA) si Bane Gluvacov Tubacin Band (Serbia), va avea loc pe 1 martie.

Organizatorii Festivalului sunt Asociatia Multiculturala Visions of Dreams Romania si Teatrul de Vest Resita, cu sprijinul Primariei, Consiliului Local Resita, Consiliului Judetean Caras-Severin si Asociatiei Culturale Resita Romana.