Catena sustine festivalul Les Films de Cannes a Bucarest: peste 100 de filme, proiectate intre 14 si 23 octombrie

Catena sustine festivalul Les Films de Cannes a Bucarest: peste 100 de filme, proiectate intre 14 si 23 octombrie Catena sustine festivalul Les Films de Cannes a Bucarest: peste 100 de filme, proiectate intre 14 si 23 octombrie

Ultima actualizare: 10 octombrie 2016

Unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale toamnei, Les Films de Cannes a Bucarest 2016, revine pentru al saptelea an, intre 14 si 23 octombrie, cu o editie extinsa si cu cele mai asteptate filme din selectia Festivalului de la Cannes, in peste 100 de proiectii.

Evenimentul, sprijinit de Catena, le va prilejui cinefililor si intalniri cu personalitati ale cinematografiei, printre care cineastul britanic Ken Loach, castigatorul marelui trofeu Palme d’Or la editia de anul acesta a prestigiosului Festival de Film de la Cannes, pentru pelicula „I, Daniel Blake”.

Pentru prima data, festivalul se va intinde pe durata a 10 zile, iar la Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara vor fi proiectate filme de la Cannes in avanpremiera, in prezenta unor invitati speciali.

Les Films de Cannes a Bucarest are loc anul acesta la CinemaPRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Taranului si Sala Auditorium a Muzeului National de Arta. Editia de la Cluj va avea loc intre 14 si 16 octombrie, la Cinema Victoria, cea de la Timisoara se va desfasura in perioada 21-22 octombrie, iar editia de la Iasi, intre 28 si 29 octombrie.

Zeci de filme prezentate in premiera

Catena sustine, ca de fiecare data, initiativele culturale si artistice valoroase, iar Les Films de Cannes a Bucarest a devenit, in ultimii sase ani, unul dintre cele mai ample evenimente culturale din Capitala. Anul trecut a adus peste 15 000 de spectatori in sali, numeroase filme au rulat cu casa inchisa, iar aproape jumatate din numarul total de bilete a fost cumparat inainte de inceperea festivalului.

La editia de anul acesta, Les Films de Cannes a Bucarest inseamna zeci de filme prezentate in premiera absoluta in Romania, unele dintre ele cu participarea cineastilor, masterclass-uri, mese rotunde, retrospective, dar si alte evenimente interesante.

Festivalul se deschide pe 14 octombrie cu comedia „Toni Erdmann”, in prezenta regizoarei Maren Ade. Biletele pentru festival sunt puse in vanzare pe Eventbook.ro. Puteti urmari cele mai noi stiri legate de proiectii pe site-ul festivalului sau pe pagina oficiala de Facebook a evenimentului, www.facebook.com/Les-Films-de-Cannes-a-Bucarest-119598318098272/

Oana Baltoc