Catena sustine si anul acesta „Les Films de Cannes a Bucarest”

Catena sustine si anul acesta „Les Films de Cannes a Bucarest” Catena sustine si anul acesta „Les Films de Cannes a Bucarest”

Ultima actualizare: 10 octombrie 2017

„Les Films de Cannes a Bucarest”, eveniment organizat cu sprijinul Catena, a anuntat programul complet si punerea in vanzare a biletelor pentru editia a 8-a a celui mai asteptat festival al toamnei.  

Majoritatea filmelor prezentate anul acesta in selectia oficiala a festivalului de la Cannes, dar si titluri selectate in sectiunile paralele, vor fi proiectate in premiera in Romania, intre 13 si 22 octombrie, in patru locatii din Bucuresti – Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Taranului Roman si Cinemateca Eforie. Programul complet al festivalului poate fi consultat pe filmedefestival.ro, iar biletele sunt disponibile in reteaua Eventbook.

Filme premiate la Cannes, difuzate in Romania

Lista castigatorilor de la Cannes care fac parte din selectia editiei de anul acesta a „Les Films de Cannes a Bucarest” - Palme d’Or, Grand Prix, Premiul de regie, Premiul pentru scenariu si cel mai bun actor sau Camera d’Or – este completata de filmul distins cu Premiul Un Certain Regard: A Man of Integrity, cel de-al saselea lungmetraj al unuia dintre cei mai reputati regizori iranieni, Mohammad Rasoulof (Goodbye, 2011, Premiu pentru regie Un Certain Regard).

Festivalul include in program si filmele care au concurat anul acesta pentru Palme d’Or. De doua ori castigator al prestigiosului premiu, austriacul Michael Haneke a revenit anul acesta la Cannes cu „Happy End”, o comedie neagra cu actrita Isabelle Huppert in rolul principal. Nu vor lipsi „The Day After” al lui Hong Sangsoo sau „Radiance”, cea de-a cincea selectie oficiala la Cannes a regizoarei Naomi Kawase. Nu lipseste nici „Les Fantomes d’Ismael” al autorului francez Arnaud Desplechin, castigator al Premiului Cesar 2016 pentru cel mai bun regizor cu filmul „Trois souvenirs de ma jeunesse”.

Cinefilii vor avea ocazia sa vada in premiera in Romania si cea mai recenta drama romantica a regizoarei Claire Denis, „Un beau soleil interieur”, cu Juliette Binoche in rolul unei mame singure aflata in cautarea dragostei adevarate.

Afla INTREGUL PROGRAM AICI

Text: Oana Baltoc