Echipa DTO Rally Team, sustinuta de Catena, este vicecampioana nationala!

Echipa DTO Rally Team, sustinuta de Catena, este vicecampioana nationala! Echipa DTO Rally Team, sustinuta de Catena, este vicecampioana nationala!

Ultima actualizare: 2 noiembrie 2020

DTO Rally Team, echipa sustinuta de Catena, este noua vicecampioana nationala, in Campionatul National de Raliuri 2020. DTO Rally Team a dat inca o data dovada de motivatie, determinare si concentrare, astfel incat obiectivul stabilit la inceputul anului a fost atins. Finalul de sezon a fost unul foarte disputat pentru DTO Rally Team, gruparea argeseana luptand sa devina vicecampioana in clasamentul echipelor in acest an. Cele trei echipaje care au punctat pentru DTO Rally Team au avut parte de evolutii excelente pe macadamul din Moldova, acumuland punctele necesare pentru ca echipa sa ocupe locul secund la finalul sezonului 2020. Cu cinci etape programate incepand cu luna iunie, prima fiind Raliul Argesului Catena, Campionatul National de Raliuri 2020 a programat ultima cursa a sezonului competitional in Moldova. Raliul Moldovei a avut loc pe 12 probe speciale de macadam in zona Moinesti si cea a Bacaului, diversitatea traseului de concurs, dificultatea din prima zi si conditiile schimbatoare de vreme din cea de-a doua zi, reprezentand principalele provocari pentru toate echipajele.

Cu o evolutie constanta, Cristi Dolofan si Petre Toba au dus o lupta stransa pentru podium in clasamentul general FIA. In a doua zi de concurs, echipajul DTO Rally Team a crescut ritmul pe probele dificile si alunecoase de langa Bacau si s-a apropiat la doar 1,6 secunde de primul podium general din cariera. Duelul a continuat si pe „proba-spectacol” de pe circuitul SpeedPark, unde echipajul a facut show, terminand competitia pe locul 4 in clasamentul general FIA si cel al clasei RC2. „Suntem foarte multumiti de rezultat, la finalul unui raliu frumos. Mi-a placut mult aceasta etapa si sunt fericit pentru ritmul pe care l-am avut in a doua zi de concurs, dar si pentru rezultatele echipei in acest sezon”, a spus Cristi Dolofan.

Dupa victoria de la Transilvania Rally, Bogdan si Delia Nastase aveau in plan acelasi rezultat si pe probele de macadam din judetul Bacau. Cu un start in forta, cei doi nu doar ca s-au instalat la conducerea clasei NAT11, dar au si obtinut timpi excelenti pentru podiumul clasamentului OPEN. Bogdan si Delia s-au impus in cadrul clasei si au ocupat locul trei in clasamentul OPEN, cel care include toate echipajele participante in raliu.

„Am avut un ritm sustinut si in crestere, lucru care ne-a adus cea mai buna clasare a noastra de pana acum: locul 3 in clasamentul general open, locul 1 la clasa cu un avans considerabil, dar si locul 2 la echipe!”, a spus Bogdan Nastase la finalul Raliului Moldovei.

Cu doua titluri in joc la Raliul Moldovei, dar si presiunea rezultatului care sa ajute echipa, echipajul Raul Badiu - Rares Fetean a avut un parcurs foarte bun in Moldova. Dupa ce s-au instalat la conducerea Cupei Dacia in prima zi de concurs, cei doi au avut probleme tehnice care au fost rezolvate. In a doua zi de concurs, au crescut ritmul si au recuperat timpi pretiosi in cadrul clasei RC5. La finalul raliului, cei doi coechipieri s-au impus in Cupa Dacia si au ocupat locul secund in clasamentul clasei. „Am reusit sa castigam cele doua titluri si am ajutat echipa sa ocupe locul secund la final de an. Ne-am indeplinit toate obiectivele in acest sezon si suntem foarte multumiti de parcursul nostru”, a declarat Raul Badiu.

La finalul sezonului, DTO Rally Team a obtinut locul II in clasamentul echipelor, acolo unde sapte grupari au luat startul de-a lungul celor sase etape programate in 2020. Cristi Dolofan si Petre Toba s-au clasat pe locul IV in cadrul clasei RC2, in timp ce Eugen Caragui si Robert Fus au ocupat aceeasi pozitie in clasamentul RC4. Raul Badiu si Rares Fetean sunt campioni ai Cupei Dacia si ai clasei RC5, in timp ce Dorin Banciu si Ioana Stan au incheiat anul 2020 pe cea de-a treia treapta a podiumului clasei NAT11, acolo unde Bogdan si Delia Nastase s-au clasat pe locul patru.

Catena sustine campionii!

Uram succes membrilor echipei DTO Rally Team in sezonul viitor al Campionatului National de Raliuri!