Incepe Festivalul George Enescu - eveniment sustinut si de Catena

Incepe Festivalul George Enescu - eveniment sustinut si de Catena Incepe Festivalul George Enescu - eveniment sustinut si de Catena

Ultima actualizare: 2 septembrie 2017

Cel mai amplu si mai asteptat eveniment de muzica clasica din Romania, Festivalul George Enescu, eveniment sustinut si de Farmacia Inimii Catena, debuteaza sambata, 2 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Palatului, cu „Oedipe” - compozitia preferata a lui George Enescu.

 

Aceasta va fi interpretata de London Philharmonic Orchestra, Corul Filarmonicii George Enescu (dirijor Iosif Ion Pruner) si Corul de copii Radio (dirijor Voicu Popescu), sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski. Spectacolul va fi transmis in direct de TVR 1.

Tot sambata seara, de la 22.30, la Ateneul Roman, are loc concertul „Europa Galante”, dirijor Fabio Biondi, in interpretarea mezzosopranei Vivica Genaux, spectacol transmis in direct de TVR 3.

Festivalul ii va purta pe iubitorii de frumos, timp de 22 de zile, prin magia muzicii lui George Enescu, cu ajutorul celor peste 3.000 dintre cei mai importanti artisti ai momentului.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor, Festivalul are un directorat nou, de prima marca la nivel international, format din Zubin Mehta, Presedinte Onorific, si Vladimir Jurowski, Director Artistic. In acest an, Festivalul va pune intr-o noua lumina muzica si creatia lui George Enescu, precum si muzica clasica in general.

Ca parte a acestui demers, Festivalul va folosi tehnologia in serviciul muzicii clasice si al creativitatii, prezentand lucrari cunoscute, intr-o noua abordare;  va aduce in prim-plan muzica contemporana, invitand pentru prima data la Bucuresti pe unii dintre cei mai cunoscuti compozitori ai momentului; va oferi publicului posibilitatea sa se bucure de un numar record de lucrari de George Enescu (37) – doua dintre acestea fiind in premiera istorica in Festival.

Toate concertele festivalului vor fi transmise de Televiziunea Romana, inclusiv online-live streaming, pe enescu.tvr.ro, platforma TVR dedicata evenimentului.

Catena, ca sustinator al acestui eveniment magic, isi incurajeaza publicul sa mearga la cat mai multe dintre spectacolele Festivalului.