O noua expozitie gazduita de Galeria Senso: „Portalul de energie”

O noua expozitie gazduita de Galeria Senso: „Portalul de energie” O noua expozitie gazduita de Galeria Senso: „Portalul de energie”

Ultima actualizare: 20 aprilie 2021

 

Galeria Senso va gazdui, incepand de marti, 20 aprilie 2021, timp de 10 zile, expozitia de string art fluorescent „Portalul de energie”, a duoului artistic Fluo Webs (Ioana Craciun si Florin Stoian).

 

Vernisajul expozitiei, sustinuta de FILDAS Art si Catena, prin Programul CATENA pentru ARTA, va avea loc la ora 18.30, la sediul galeriei, de pe Calea Victoriei nr.12C (colt cu strada Lipscani), parter si etajul 1.   

          

Ioana Craciun si Florin Stoian formeaza, in viata de zi cu zi, un cuplu care impartaseste pasiunea pentru string art. In lucrarile lor, cei doi obtin efecte vizuale spectaculoase, folosind pigmenti reactivi UV pentru a crea tipare fluorescente, pe care le mai numesc si portaluri de energie. Acestea necesita kilometri de fir textil montati pe zeci de mii de cuie fixate, cu precizie, pe placi de lemn, dupa schite si masuratori exacte. (...) Putem privi panzele fluorescente ale duoului artistic Fluo Webs drept porti ale perceptiei care ne transpun in diferite dimensiuni de culoare si vibratie energetica, dar si ca act terapeutic. Un adevarat remediu pentru perioada pe care o traversam, in care orice forma de expresie artistica de inspiratie spirituala ne poate ajuta sa transcendem existenta materiala marcata de restrictii, precaritate si schimbari de paradigma”, considera Ana Sultana Cipariu, curator al Galeriei Senso.

Expozitia „Portalul de energie” este un proiect din cadrul programului de evenimente propus de Ana Stefania Andronic (BUZU), director artistic al spatiului expozitional.

Programul de vizitare al Galeriei Senso este de marti pana duminica, intre orele 12.00 - 19.00, cu respectarea masurilor si regulilor de acces impuse de autoritati in contextul pandemiei COVID-19.

Galeria Senso este un spatiu privat destinat prezentarii, stimularii si promovarii artei contemporane, site-ul www.galeriasenso.ro incorporand platforma unui magazin online si oferind posibilitatea vizionarii si achizitionarii operelor de arta printr-un singur „click”.