Ovidius, celebrat printr-un spectacol unic, sustinut de Catena

Ovidius, celebrat printr-un spectacol unic, sustinut de Catena Ovidius, celebrat printr-un spectacol unic, sustinut de Catena

Ultima actualizare: 19 decembrie 2017

Un eveniment cultural in memoria unuia dintre cei mai mari poeti ai latinitatii, Ovidius, va avea loc miercuri, 20 decembrie 2017, orele 16.00, la Palatul Bragadiru. Piesa centrala a evenimentului va fi reprezentata de premiera nationala a spectacolului de teatru „EGO SUM OVIDIUS”, de Ana - Maria Nistor, in regia lui Alex Nagy.

Din distributie fac parte Cristian Iacob (Publius Ovidius Naso), Marius Bodochi (Caesar Octavianus Augustus), Carmen Ionescu (Livia), Meda Victor (Iulia), Ioana Barbu (Corina), Ionut Grama (Caius Maecenas), Radu Micu (Messala), Eduard Cârlan, Paul Radu, Andrei Bibire, Constantin Miluta Rotaru.

Muzica este semnata de compozitorul Stefan Elefteriu, miscarea scenica si coregrafia de Andreea Duta, scenografia (recuzita scena si costum) de Madalina Mocanu, iar costumele de Angela Smoaca Uhlov. Producator general este Corina Voicu, cea care semneaza si designul scenografic si de costum.

Spectacolul „EGO SUM OVIDIUS” este produs de TONICA Group, pentru Fildas Art, prin programul Catena pentru Arta.

Evenimentul cultural OVIDIUS este o manifestare  speciala, exclusivista, unica, prilejuita de implinirea a 2000 de ani la moartea autorului Ponticelor. Marele poet latin Publius Ovidius Naso a fost considerat, alaturi de Horatiu si de Virgiliu, unul dintre clasicii literaturii latine. Nascut la Sulmona, in Italia, Ovidius a murit la Tomis, Constanta de astazi, in anul 17, dupa un exil hotarat de imparatul Augustus, in anul 8 d. Hr, si care, culmea, a fost revocat, de Consiliul Local al Romei, zilele trecute.

Cu ocazia evenimentului va avea loc si un recital de harpa cu Roxana Moisanu (Opera Nationala Romana) care ii va invita pe spectatori „in lumea romantica si controversata a poeziei maestrilor liricii antice: Horatiu, Virgiliu, Ovidiu”.

Totodata, in spatiul multicultural al Palatului Bragadiru creat pentru acest eveniment va putea fi admirata expozitia de arta dedicata memoriei poetului exilat.

Expozitia, care cuprinde lucrari ale unor artisti consacrati din tarile ce reconstituie „Drumul exilului” poetului latin Publius Ovidius Naso, de la Roma la Tomis  (Italia, Grecia, Bulgaria si Romania), este prezentata de Muzeul de Arta din Constanta. Acesta a organizat in acest an, in parteneriat cu Institutul Cultural Roman, cu suportul financiar al Consiliului Judetean Constanta, al Primariei Municipiului Constanta si al Fundatiei Fildas Art, prin programul Catena pentru Arta, expozitia internationala Bimilenar Publius Ovidius Naso (48 a.Ch. – 17 p.Ch.) – Drumul exilului.