Tratamentul fara interferon pentru hepatita C, disponibil si la Catena

Tratamentul fara interferon pentru hepatita C, disponibil si la Catena Tratamentul fara interferon pentru hepatita C, disponibil si la Catena

Ultima actualizare: 20 noiembrie 2015

Tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si a cirozei hepatice C, ce poate fi acordat bolnavilor cu stadiu de fibroza F4, este disponibil si la Catena, pe baza de prescriptie medicala.

Guvernul a decis saptamana trecuta introducerea acestui tratament in lista medicamentelor compensate si gratuite. Tratamentul cuprinde doua produse, cu urmatoarele Denumiri Comune Internationale (DCI): DASABUVIR, respectiv OMBITASVIR, PARITAPREVIR si RITONAVIR.

Astfel, Romania se aliniaza statelor europene care au introdus noua terapie interferon free pentru hepatita C, tratamentele inovatoare pentru afectiunile hepatice tip C fiind aplicate recent de sistemele publice de sanatate din Europa.

Practic, incepand din aceasta saptamana, pacientii interesati pot incepe investigatiile necesare pentru a fi depuse la dosarul medical, in vederea aprobarii tratamentului fara interferon.

Dosarul medical al pacientului se va realiza pe baza informatiilor disponibile pe site-ul CNAS, la urmatoarea adresa: http://www.cnas.ro/page/tratament-fara-interferon.html. Aici, pacientii vor gasi si lista laboratoarelor si a centrelor de recoltare prin care se vor efectua in mod gratuit testarile fibromax, genotipare si determinarile cantitative ARN-VHC (viremiile) in cadrul contractului cost-volum-rezultat pentru tratamentul fara interferon al hepatitei cronice virale C si cirozei hepatice C.

Tratamentul este disponibil si la Catena, mai multe detalii fiind disponibile direct in farmacie.