Trucuri pentru ingrijirea parului deteriorat

Trucuri pentru ingrijirea parului deteriorat Trucuri pentru ingrijirea parului deteriorat

Ultima actualizare: 12 aprilie 2016

Dupa luni intregi in care frigul ne-a dat batai de cap, incepem sa renuntam la hainele groase si la accesoriile care ne-au insotit pe tot parcursul iernii. Ne luam adio de la caciuli, manusi si fulare si ne indreptam atentia catre piesele vestimentare subtiri.
 
Din pacate, nicio iarna nu trece fara a lasa semne asupra corpului, iar parul si pielea sunt cele mai afectate. La inceput de primavara, parul este tern, lipsit de stralucire si vitalitate. Pe langa factorii de mediu, mai exista si altii care conduc la deteriorarea podoabei capilare. Vopsirea si decolorarea repetate, utilizarea produselor si instrumentelor de styling prea des, dieta nepotrivita si lipsa hidratarii sunt doar cateva dintre aspectele de luat in considerare.
 

Atentie la sampon!

 
Daca obisnuiti sa spalati parul foarte des, ar trebui sa stiti ca acest obicei face mai mult rau decat bine. Desi veti avea impresia ca, dupa fiecare spalare, parul este mai moale, utilizarea mult prea frecventa a samponului elimina uleiurile naturale si usuca scalpul. Stim ca un scalp uscat duce la formarea cojilor, parul isi pierde volumul si capata un aspect neplacut. Spalati parul nu mai des de o data la trei zile cu produse bazate pe formule blande, fara parabeni si parfumuri, special concepute pentru parul degradat.
 

Uscarea parului, un pas important

 
Dupa spalare, urmatorul pas este uscarea parului. Optati pentru un uscator de par care elibereaza ioni incarcati negativ odata cu fluxul de aer. Acesti ioni descompun moleculele de apa mai repede si anuleaza efectele ionilor pozitivi care deterioreaza parul. Firele de par au propriile sarcini la suprafata, motiv pentru care se produce fenomenul de electrizare a parului, deoarece o suvita o respinge pe cealalta. Cu ajutorul unui astfel de foehn, parul este mai usor de descurcat si mai matasos.