Capsule Plantusin X 30 cps FAR

Te asteptam la Catena cu sfaturi si recomandari Alege farmacia

Capsule Plantusin X 30 cps FAR - Catena

Ajuta la eliminarea disconfortului de la nivelul cailor respiratorii superioare

INGREDIENTE/COMPRIMAT:

  • zahar;
  • extract moale de radacina de lemn dulce (Liquiritiae radix) 44 mg;
  • tinctura de propolis 44 mg;
  • amestec volatil: eucaliptol 12 mg, mentol, ulei esential de menta (Menthae aetheroleum), anetol, ulei esential de cimbru de cultura (Thymi aetheroleum) 0,45 mg, ulei esential de coada soricelului (Millefolii aetheroleum) – 30 mg, in proportie variabila;
  • excipienti (agent de incarcare: lactoza, agent de curgere: stearat de magneziu, aerosil).

Numele de lemn dulce provine din grecescul “glykeia rhiza” care inseamna “radacina dulce”. A fost foarte apreciat de vechii greci si romani (Hipocrate, Teophrast, Dioscoride, Plinius, Paracelsus, Scribonius Largus si altii). Theophrast, Dioscorides si Paracelsus laudau sucul radacinii ca suprimant pentru tuse. Dupa cartile cu plante medievale, sucul sau decoctul radacinii era, in general, recomandat pentru raguseala, tuse, dificultati de respiratie. Prin prezenta mucilagiilor, calmeaza iritatiile mucoaselor gatului.

Propolisul contine peste 300 de compusi, printre care polifenoli, aldehide fenolice, chinine sesqviterpenice, cumarine, aminoacizi.

Uleiul esential de eucalipt are ca si componenta principala 1,8-cineolul, sau eucaliptolul, un agent recunoscut care are proprietati antiseptice si ajuta la calmarea iritatiilor gatului, de improspatare a respiratiei.

Uleiul esential de menta era cunoscut si extras cel tarziu de la inceputul secolului al XIX-lea; de atunci se stia ca poseda proprietatile fiziologice si virtutile terapeutice ale mentolului, in general fiind preferat pentru uz intern datorita gustului sau placut. „Incorporat in tablete constituie un efect antiseptic si anestezic placut si eficient in faringite” (The Dispensatory of the United States of America, 1918).

Uleiul esential de fenicul, bogat in transanetol, are o eficienta crescuta si adauga un plus de efect expectorant.

Cimbrul a fost deja catalogat ca medicament de catre Galenus, Aëtius si Dioscorides. Inca din secolul al 11-lea, in Anglia s-au gasit mari plantatii de cimbru in scopuri medicinale. Timolul a fost gasit in 1719 de catre Caspar Neumann. Uleiul esential de cimbru are un efect antiseptic. De asemenea, sustine secretia de mucus in tractul respirator superior, usureaza expectoratia si ajuta in tusea uscata.

Denumirea stiintifica a coditei soricelului vine de la grecescul «Achilleia», nume dat in cinstea eroului Ahile, care a invatat arta tamaduirii bolilor de la centaurul Chiron, iar «millefolium» inseamna «o mie de frunze» – trimitere la aspectul frunzelor acestei plante, care sunt foarte fin divizate. Azulenele din uleiul esential de coada soricelului confera proprietati linistitoare locale si ajuta la calmarea iritatiilor gatului.

BENEFICII ALE UTILIZARII:

  • sustine sanatatea tractului respirator datorita saponinelor, steroizilor si uleiurilor esentiale, constituenti prezenti in combinatia de plante;
  • ajuta la eliminarea disconfortului din tractul respirator;
  • lemnul dulce calmeaza tractul respirator superior si ajuta la mentinerea confortului la acest nivel;
  • eucaliptolul are proprietati antiseptice si ajuta la calmarea iritatiilor gatului;
  • uleiul esential de menta este calmant pentru gura si gat, fiind calmant in caz de iritatie in gat si faringe; sustine sanatatea respiratorie datorita activitatii antibacteriene impotriva bacteriilor care provoaca probleme ale tractului respirator;
  • cimbrul are efect antibacterian; usureaza expectoratia si ajuta in tusea uscata; sustine secretia de mucus in tractul respirator superior;
  • cimbrul si coada soricelului sunt calmante in caz de iritatie in gat si faringe; au efect calmant si placut asupra gatului, faringelui si corzilor vocale.

ATENTIONARI:

Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nu se recomanda in caz de intoleranta la lactoza, diabet si de alergie la produsele apicole.

SARCINA SI ALAPTARE:

Nu se recomanda femeilor insarcinate datorita unor posibile efecte de stimulare a contractiilor uterine. Nu se recomanda mamelor care alapteaza datorita faptului ca substantele active trec in laptele matern si pot modifica gustul laptelui.

EFECTE SECUNDARE SI INTERACTIUNI:

La dozele recomandate nu au fost semnalate interactiuni si efecte secundare.

MOD DE UTILIZARE:

Copii 3 - 6 ani: cate 1/2 comprimat de 4 ori pe zi.

Copii 6 - 12 ani: cate 1 comprimat de 3 ori pe zi. Copii peste 12 ani si adulti: cate 1 comprimat de 6 ori pe zi.

Daca este nevoie de un efect mai puternic se pot administra pana la 8 comprimate pe zi, la recomandarea medicului sau a farmacistului.

Comprimatele se tin in cavitatea bucala pana se topesc; nu se mesteca si nu se inghit intregi.

Dupa administrare, timp de 30 de minute nu se consuma alimente sau lichide.

Durata curei: 5 - 10 zile.

ASOCIERI RECOMANDATE:

pentru eliminarea disconfortului respirator comprimatele Plantusin-R13 se pot asocia cu unul sau mai multe dintre produsele: capsule Biosept-A5, tinctura Biosept-A4, Biomicin Forte-A3/A15, Biomicin-A2/A14, produsele din gama Hapciu, sirop Plantusin-R8/R9, sirop Plantusin Forte-R25/R18, ceai Plantusin-R1, ceai Bronhofit-R17, ceai P-Pulmonar-R14.

SFATURI PRACTICE DE DIETA SI STIL DE VIATA:

Pentru eliminarea disconfortului respirator si favorizarea expectoratiei evitati consumul de produse lactate, dulciuri cu zahar alb, faina alba, grasimi si prajeli. Consumati alimente hranitoare si usor de digerat: fructe, legume, zarzavaturi, fie sub forma cruda, de suc, sau coapte, fierte si, de asemenea, supe calde. Beti multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspat stoarse din fructe sau compoturi indulcite cu miere); astfel evitati deshidratarea si ajutati expectoratia prin fluidificarea secretiilor mucoase.


PRODUSE RECOMANDATE

  • -20%
    Walmark Silimarina 1000 mg x 30 comprimate

    Silimarina 1000 mg X 30 comprimate

    Extractul de Silybum marianum este utilizata in medicina traditionala de peste 2.000 de ani. Semintele acestei plante contin un complex de bioflavonoide cunoscut sub denumirea de silimarina. Silimarina…

  • -20%
    Secom L-arginine 1000mg x 30tb

    Secom L-Arginine 1000mg X 30 tablete

    Contine L-arginina, 1000mg/tableta, aminoacid ce sustine protectia functiilor hepatice, metabolice, cardiovasculare și renale și poate ajuta la eliminarea amoniacului din organism. • sub forma…

  • -20%
    W Idelyn Urinal sirop x 150 ml

    Idelyn Urinal sirop X 150 ml

    Urinal® Sirop contine un ingredient activ important numit NutriCran™, Vaccinium macrocarpon – concentrat uscat din suc de merisor. Merisorul reprezinta o sursa bogata de bioflavonoide,…

  • -16,68%
    Movial plus fluidart x 28caps.

    Movial plus fluidart X 28 capsule

    poate contribui la stimularea funcției fiziologica a sinoviocitelor (celule din cartilajul articular) responsabile pentru producerea lichidului sinovial putand creste astfel producția de lichid sinovial;…

  • 3 la pret de 2
    Benesio L-Arginina x 20 flacoane buvabile

    Benesio Arginina buvabila X 20 flacoane buvabile

    Benesio arginina buvabila ofera organismului un aport adecvat de l-arginina obtinuta din sursa naturala prin proces de fermentatie. Starile de oboseala sunt insotite adesea de tulburari de somn, modificari…

  • 3 la pret de 2
    Benesio Neuroalfa x 20 cps. moi

    Benesio Neuroalfa X 20 capsule moi

      Neuroalfa are o compozitie complexa, care ajuta la imbunatatirea memoriei, sustine sistemul nervos periferic si functiile cerebrale. Totodata, tinteste specific stresul oxidativ, actionand atat…


CELE MAI RECENTE ARTICOLE

  • Ce proprietati terapeutice are dragaica?
    Ce proprietati terapeutice are dragaica?

    Dragaica (Galium verum) este o planta foarte valoroasa pentru specialistii in medicina naturista, deoarece poate fi folosita pentru o gama larga de probleme. De exemplu, dragaica este un excelent tonic…

  • Impetigo bulos – ce este, cauze, factori de risc, tratament
    Impetigo bulos – ce este, cauze, factori de risc, tratament

    Impetigo, fie el impetigo bulos sau nebulos, este o infectie comuna si foarte contagioasa a pielii care provoaca rani si uneori vezicule. Desi poate aparea la orice varsta, tinde sa fie mai frecvent intalnit…

  • Osteoscleroza – ce este, cauze si tratament
    Osteoscleroza – ce este, cauze si tratament

    Osteoporoza, afectiune care determina reducerea densitatii osoase si cresterea riscului de fracturi, este un subiect pe care cel mai probabil l-ati mai intalnit sau poate chiar aveti rude ori prieteni…

  • Diete de slabit sanatoase de urmat primavara
    Diete de slabit sanatoase de urmat primavara

    Primavara este momentul ideal pentru a renunta la obiceiurile alimentare nesanatoase si a adopta o abordare mai echilibrata si mai sanatoasa in ceea ce priveste dieta. Odata cu schimbarile sezoniere care…