„Agenda” unui bebe la 7 luni este foarte aglomerata: multa joaca, explorare, descoperirea mediului inconjurator si dezvoltare fizica si cognitiva intensa. De exemplu, la aceasta varsta, bebelusul va sta foarte bine in fundulet, va incepe sa se agate de lucrurile din jurul sau si va tine in mana jucariile care ii plac. Acum, parintii nu doar ca sunt atenti la mobilitatea bebelusului si la abilitatea sa de a duce lucrurile la gura, dar deja incep sa fie din ce in ce mai implicati in procesul de diversificare. Sunt multe schimbari care apar in viata unei familii cu un bebe la 7 luni. Asadar, veti afla ce schimbari apar in dezvoltarea sa, cum arata programul de somn si la ce semne sa fiti atenti.
Farmacistii Catena recomanda RILASTIL DERMASTIL PEDIATRIC Gel de curatare pentru par si corp, un gel de dus realizat pentru pielea sensibila a micutilor. Gel de dus DELICAT SI PROTECTOR, cu vitamina E si provitamina B5.
Bebe la 7 luni – dezvoltare fizica si cognitiva
Un bebe la 7 luni are o dezvoltare fizica si cognitiva remarcabila. In primul rand, la aceasta varsta isi va putea sustine capul fara probleme. De asemenea, se va descurca din ce in ce mai bine la statul in fundulet. De asemenea, un bebe la 7 luni va incepe sa se tarasca si sa se roteasca de pe o parte pe alta, chiar si in somn. Veti observa ca bebelusul incepe sa aiba o buna coordonare mana – ochi, ceea ce ii permite bebelusului sa se agate de lucruri si sa isi tina singur anumite jucarii.
Din punct de vedere cognitiv, un bebe la 7 luni trece printr-o perioada de dezvoltare cognitiva rapida. Acesta va incepe sa manifeste curiozitate in privinta anumitor obiecte. Il veti surprinde mai des explorand anumite obiecte pe care le atinge, le loveste sau le scutura. Mai mult, bebelusul va incepe sa reactioneze atunci cand il strigati pe nume.
Bebe la 7 luni – dezvoltare motorie si simturi
Dezvoltarea motorie este foarte rapida pentru un bebe la 7 luni. Acesta va incepe sa se intoarca pe burta si sa se tarasca in locul sau de joaca. Majoritatea abilitatilor motorii vor evolua la aceasta varsta. De exemplu, un bebe la 7 luni va tine jucariile usoare intre degetul mare si cel aratator, fara sa aiba nevoie de ajutor.
In privinta simturilor, acuitatea vizuala la aceasta varsta este aproape la fel de buna ca in cazul unui adult. Bebelusul poate vedea la distanta si descoperi mai bine ceea ce se intampla in jurul sau. Simtul auzului este si el imbunatatit. Prin urmare, un bebe la 7 luni va incepe sa reactioneze atunci cand aude sunete mai puternice.
Rilastil Dermastil Pediatric Crema pe baza de apa protejeaza zona de scutec si ajuta la prevenirea rosetii, iritarii, aparitiei dermatitei si complicatiilor, cauzata de alterarea florei microbiene locale.
Programul de somn al bebelusului in a 7-a luna de viata
La aceasta varsta, un bebe la 7 luni poate dormi in jur de 11 ore pe noapte. De asemenea, pe timpul zilei, bebelusul poate avea 2-3 pauze de somn. Pe de alta parte, in aceasta perioada, somnul bebelusului poate fi perturbat de aparitia dintilor, care provoaca disconfort accentuat. In plus, la aceasta varsta parintii au tendinta de a-l lasa pe cel mic sa doarma singur in camera sa, ceea ce ii poate produce bebelusului teama si initial ii poate modifica programul de somn. Cu toate acestea, astfel de modificari nu ar trebui sa va ingrijoreze intrucat ele se vor regla in timp.
Bebe la 7 luni – sfaturi pentru parinti
In aceasta perioada, activitatea preferata a unui bebe la 7 luni este joaca. Asadar, parintii se pot concentra pe petrecerea a cat mai mult timp impreuna cu bebelusul, prin diferite activitati cum ar fi cititul sau aratandu-i diferite imagini. Pe de alta parte, in aceasta perioada trebuie sa acordati ingrijirii si igienei la fel de multa atentie ca si pana acum. De asemenea, pe masura ce avansati cu diversificarea, urmarirea digestiei bebelusului este foarte importanta.
-
Sfaturi privind ingrijirea si igiena
La aceasta varsta, igiena este foarte importanta. Programul regulat de baita, schimbarea hainelor atunci cand s-a murdarit si curatarea camerei in care isi petrece timpul si doarme sunt cateva recomandari pentru o ingrijire si igiena adecvate. De asemenea, fiind la varsta la care poate tine singur in mana diverse obiecte, un bebe la 7 luni le poate baga usor in gura. Asadar, la aceasta varsta parintii ar trebui sa il spele mai des pe maini si sa se asigure ca obiectele pe care le ia in mana sunt dezinfectate.
-
Raspunsuri si sfaturi privind digestia la 7 luni
Digestia din aceasta perioada trece prin schimbari datorita diversificarii. Prin urmare, este normal ca parintii sa monitorizeze mai atent numarul de scaune de pe parcursul unei zile si sa verifice consistenta acestora. De asemenea, intrucat bebelusul primeste alimente noi, monitorizarea eventualelor reactii alergice este si ea importanta.
HIDRATANT SI HRANITOR pentru PIELEA SENSIBILA A BEBELUSILOR SI COPIILOR, Dermastil Pediatric este un lapte de corp cu absorbtie rapida, indicat pentru pielea delicata a bebelusilor si a copiilor. Imbogatit cu Omega 3, 6, 9, unt de shea, provitamina B5 si vitamina E, acest lapte de corp hidrateaza si hraneste pielea in profunzime, contracarand uscaciunea, mancarimea, roseata si iritatia.
Cate scaune are un bebelus in luna 7 de viata?
Frecventa scaunelor pe care le are un bebe la 7 luni poate varia. Unii bebelusi pot sa aiba scaun dupa fiecare masa, in timp ce altii pot sa aiba o singura daca pe zi sau la cateva zile. Fiecare dintre aceste variante poate fi considerata normala atat timp cat scaunul are consistenta normala, iar bebelusul nu se constipa.
Cand sa va ingrijorati cu privire la scaunele bebelusului?
Motivele de ingrijorare cu privire la scaunele bebelusului ar trebui sa apara in urmatoarele situatii:
-
scaunele sunt foarte frecvente, foarte rare sau intarzie mai mult de 2-3 zile;
-
consistenta scaunelor este foarte moale/apoasa sau foarte tare, cu mucus sau sange.
-
Sfaturi privind alimentatia bebelusului in luna a 7-a
La aceasta varsta incepe etapa de diversificare. Cu toate acestea, mancarea solida nu poate fi oferita in cantitate suficienta pentru a-i oferi bebelusului nutrientii de care are nevoie. Asadar, mancarea solida este mai degraba un supliment, iar bebelusul continua sa manance laptele matern sau formula. La aceasta varsta puteti sa ii oferiti legume fierte si pasate, fara sare sau alte condimente.
Cat de des ar trebui sa manance bebelusul in luna 7?
Un bebe la 7 luni mananca in medie de 3-4 ori pe zi. Mesele sale includ in mare proportie lapte matern si formula, in jur de 200 ml de lapte per masa, combinat treptat si cu mancare solida. In functie de nevoile bebelusului si de reactia sa la introducerea alimentelor solide, puteti discuta cu medicul pediatru pentru a stabili frecventa si cantitatile servite la masa.
-
Atentie la semnalele de alarma
Toti bebelusii se dezvolta in propriul ritm. Desi poate fi normal ca un bebelus sa se dezvolte mai lent decat altul, exista cateva semne la care ar trebui sa fiti deosebit de atenti.
Care sunt semnele care necesita atentie imediata si consult de specialitate?
Probleme ale simturilor si in ce priveste comunicarea
Este important sa anuntati medicul cand observati ca bebelusul nu face contact vizual cu membrii familiei. De asemenea, un alt semnal de alarma ar fi ca acesta nu urmareste cu privirea obiectele care se misca in jurul sau ca nu intoarce capul cand este expus la zgomote. In privinta comunicarii, o problema ar fi ca nu incepe sa gangureasca.
Probleme de miscare
Un semnal de alarma ar fi ca bebelusul nu se roteste de pe o parte pe alta si ca este foarte incordat sau prea moale cand incercati sa il miscati. De asemenea, bebelusul poate avea tendinta sa foloseasca mai mult o mana decat cealalta sau sa aiba dificultati in a consuma hrana solida.
Probleme in comportament
Un bebelus la aceasta varsta ar trebui sa zambeasca atunci cand vede fete familiare. Un semnal de alarma ar fi lipsa acestui comportament cand parintii sunt in preajma. De asemenea, o problema apare daca bebelusul nu manifesta bucurie sau tristete si nici nu arata vreun fel de afectiune pentru persoanele care il ingrijesc.
Intelegerea modului in care se dezvolta un bebe la 7 luni este deosebit de importanta, pentru a-i identifica nevoile si a-l ingriji corespunzator. De asemenea, cu cat identificati semnalele de alarma intr-o faza incipienta, cu atat sunt sanse mai mari de a gasi o solutie pentru acestea.
Surse:
https://www.verywellfamily.com/your-7-month-old-baby-development-and-milestones-4172912#toc-7-month-old-baby-food
https://www.whattoexpect.com/first-year/month-by-month/month-7.aspx#section-symptoms
https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/infant-and-toddler-health/in-depth/infant-development/art-20047086
https://www.pregnancybirthbaby.org.au/babys-growth-and-development-7-months-old