Contribuie la functionarea normala a tractului intestinal
Sustine o buna digestie
Ajuta la calmarea iritatiilor gatului si faringelui
Ce contine acest ceai?
Partea aeriana a plantei Mentha piperita L., fam. Lamiaceae, contine ulei esential (mentol, mentona, mentofuran, cineol, limonen), flavonoide, acizi fenolici, triterpene.
Ce alte substante mai contine?
Ceaiul nu contine alte substante adjuvante, nici arome sau coloranti.
Ce beneficii are consumul acestui ceai?
-
sustine functiile digestive si pastrarea sanatatii stomacului;
-
prezinta un efect spasmolitic fiind de ajutor in caz de indigestie;
-
prezinta efect carminativ ajutand in caz de flatulenta; -ajuta la calmarea iritatiilor gatului si faringelui;
-
exercita un efect calmant si placut la nivelul gatului, faringelui si corzilor vocale;
-
sustine o stare de relaxare.
In ce situatii nu se poate consuma acest ceai?
Nu se recomanda in caz de hipersensibilitate la aceasta planta. La dozele recomandate nu se cunosc contraindicatii.
Ceaiul acesta poate fi consumat de catre femeile gravide si mamele care alapteaza?
Da, poate fi consumat in perioada de sarcina si alaptare.
Acest ceai se poate administra concomitent cu medicamentele? Are efecte secundare?
La dozele recomandate nu au fost semnalate incompatibilitati cu medicamentele si nici efecte secundare.
Cum se prepara ceaiul?
*punga: Peste o lingurita planta se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 - 15 minute acoperit, apoi se strecoara.
*plic: Peste un plic se toarna 200 ml apa clocotita si se lasa 10 - 15 minute acoperit.
Care este doza recomandata?
Se beau 2 - 3 cani cu ceai pe zi.
Prezentare: punga x 50 g / 20 plic x 1 g.