Reguli importante in ingrijirea bebelusului cu eritem fesier

Reguli importante in ingrijirea bebelusului cu eritem fesier Reguli importante in ingrijirea bebelusului cu eritem fesier

Ultima actualizare: 22 aprilie 2021

eritem-fesier

Pentru un parinte iubitor, o eruptie aparuta pe fundul copilului ii provoaca stres din cauza disconfortului cu care se confrunta cel mic. Dar ce este eritemul fesier? Eritemul fesier, cunoscut si sub denumirea de dermatita de scutec, apare pe pielea aflata sub scutec, la copiii cu varsta de 2 ani sau mai mici. Daca nu este tratat, un eritem fesier se poate agrava si poate provoca infectie.

Eritemul fesier reprezinta o inflamatie a straturilor exterioare ale pielii din zona perineala, abdomenul inferior si coapsele interioare. Simptomele de eritem fesier sunt petele plate si rosii care apar pe piele, fiind de obicei insotite de mancarime. Netratat, un eritem fesier poate cauza o infectie bacteriana sau fungica. De asemenea, penisul si zona vaginala pot fi afectate de eritem fesier, ducand la infectii urinare, disconfort, iritabilitate si neliniste pentru copil.

Cu toate ca este o problema specifica sugarilor, adultii care nu pot sa se ingrijeasca singuri sau care poarta scutece pot dezvolta, de asemenea, eritem fesier. Chiar daca este o problema extrem de inconfortabila, de cele mai multe ori, dermatita de scutec poate fi tratata si chiar prevenita cu usurinta.

 

Cuprins:

Eritemul fesier, pe scurt

Sfaturi si reguli importante pentru ingrijirea bebelusului cu eritem fesier

Catena recomanda RILASTIL DERMASTIL PEDIATRIC

 

Eritemul fesier, pe scurt

Zonele umede ale corpului sunt cele mai afectate de eritem fesier. Dupa cum aminteam, cei mai predispusi la eritem fesier sunt bebelusii. Dermatita de scutec provoaca eruptii cutanate specifice, sub forma unor pete rosii care apar pe fundul sau in zona genitala a celui mic. Dermatita de scutec poate fi cauzata de:

- iritatii produse de materiile fecale si urina

- consumul de alimente sau produse noi

- pielea sensibila

- un scutec prea strans

Farmacistul Catena recomanda laptele de corp cu absorbtie rapida, indicat pentru tratarea zilnica a pielii delicate a bebelusilor si a copiilor. Da click si citeste ce contine si cum poate fi aplicat acest lapte de corp hranitor.

Rilastil-Pediatric-lapte-corp

Sfaturi si reguli importante pentru ingrijirea bebelusului cu eritem fesier

Scutecele trebuie schimbate mai des

Atunci cand un copil dezvolta eritem fesier, parintii si ingrijitorii ar trebui sa faca tot posibilul sa schimbe cat mai des si la timp scutecele celui mic.

In cazul in care bebelusul este lasat intr-un scutec umed sau murdar pentru prea mult timp atunci cand are eritem fesier, acest lucru poate agrava simptomele.

Pielea trebuie lasata sa respire

Este recomandat ca un sugar cu eritem fesier sa petreaca o buna bucata din timp in timpul zilei fara scutec pentru ca, in acest fel, zona afectata are timp sa se usuce si sa se vindece. In plus, in cazul in care bebelusul are eritem fesier, scutecele nu trebuie prinse foarte strans si nu ar trebui sa fie din materiale sintetice sau cauciucate.

Scutecul trebuie sa se potriveasca perfect

Scutecele prea stranse pot agrava si mai mult eruptiile cutanate. De aceea, parintii si ingrijitorii trebuie sa se asigure ca scutecele se potrivesc la fix pe corpul celui mic. In plus, este recomandat ca parintii sa cumpere scutece de dimensiuni mai mari pe masura ce copilul creste.

Parintii trebuie sa evite utilizarea servetelelor pentru bebelusi

Desi este esential ca zona pe care se afla scutecul sa fie curata, trebuie evitata folosirea servetelelor pentru copii pentru ca acestea pot irita o eruptie cutanata existenta. Daca micutul are eritem fesier, cel mai bine este sa curatati usor zona afectata cu apa si sapun fara aroma inainte de a-l usca.

Folositi sapunuri si detergenti fara parfum

Multe cazuri de eritem fesier sunt provocate de substantele iritante pentru piele, cum ar fi aromele sapunurilor si detergentilor. Printre produsele care cauzeaza cel mai des eritem fesier se numara detergentii parfumati pentru rufe, anumite sapunuri si creme pentru bebelusi, chiar daca majoritatea sunt promovate de multe ori ca fiind potrivite pentru copii.

Pentru a evita aparitia simptomelor de eritem fesier, farmacistul Catena recomanda gelul de dus pentru copii si bebelusi de la Rilastil Dermastil Pediatric. Da click si afla ce proprietati benefice are.

Rilastil-Pediatric-gel-dus

Evitati frecarea zonei afectate

Este vital ca zona afectata de eritem fesier sa fie mentinuta curata si uscata. Cu toate acestea, parintii sau ingrijitorii trebuie sa stie ca pielea trebuie curatata usor pentru a fi evitate alte probleme.

Aplicati creme si unguente

Parintii si ingrijitorii ar trebui sa aplice creme care contin oxid de zinc. Aceste creme sau unguente ar trebui sa fie aplicate intr-un strat gros pe pielea afectata.

Exista multe creme si unguente cu efect de calmare, care protejeaza bariera pielii si care se gasesc in farmacii.

Catena recomanda RILASTIL DERMASTIL PEDIATRIC

Rilastil Dermastil Pediatric Crema pe baza de apa este un tratament zilnic pentru protejarea zonei de scutec si prevenirea rosetii, iritarii, aparitiei dermatitei si complicatiilor, datorita alterarii florei microbiene locale.

Crema pentru eritem fesier Rilastil contine 16% oxid de zinc, care absoarbe umiditatea produsa de urina, fecale sau transpiratie stagnata, lasand pielea uscata si protejata. Imbogatita cu vitamina E si Provitamina B5, pentru o actiune de reechilibrare si emoliere.

Rilastil-Pediatric-crema-eritem

Informatii importante despre crema eritem fesier RILASTIL DERMASTIL PEDIATRIC:

- nu contine parabeni si derivate din grau

- hipoalergenic

- testat clinic sub control pediatric (0-3 ani)

- testat dermatologic

- testat pentru nichel, cobalt, crom, paladiu si mercur

 

Referinte:

https://draxe.com/health/diaper-rash/

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322472

https://www.healthline.com/health/home-remedies-diaper-rash

https://www.healthline.com/health/diaper-rash