Catena sustine „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii"

Catena sustine „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii" Catena sustine „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii

Ultima actualizare: 16 iunie 2023

Din dorinta de a creste natalitatea si a veni in sprijinul cuplurilor, dar si persoanelor singure, care se confrunta cu infertilitatea, Ministerul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse a lansat Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii. Beneficiarii programului de fertilizare in vitro sunt cuplurile si femeile infertile, care au fost diagnosticate cu o afectiune incompatibila cu reproducerea pe cale naturala, de catre medicul specialist in obstetrica-ginecologie, cu supraspecializare in fertilizare in vitro si reproducere umana asistata.

Catena se alatura Programului National FIV 2022 – 2023, venind in intampinarea celor cu probleme de fertilitate prin asigurarea tratamentului medicamentos indicat de medicul specialist.

Vezi AICI lista Farmaciilor Catena din Bucuresti si din tara – incluse in Program, si identific-o pe cea mai apropiata.

Pentru anul 2022 se acorda sprijin financiar pentru maximum 2.500 de beneficiari ai Programului FIV. Incepand cu data de 01.01.2023, se va acorda un sprijin financiar pentru un numar de maximum 10.000 beneficiari ai Programului FIV pentru efectuarea, pe teritoriul Romaniei, a procedurilor medicale de specialitate recomandate.

Asadar, sprijinul financiar va fi acordat sub forma a doua vouchere, unul pentru procedurile medicale, iar cel de-al doilea pentru medicamentele din protocolul personalizat de tratament.

Sumele alocate sunt urmatoarele:

1. 5.000 lei pentru tratamentul medicamentos;

2. 10.000 lei pentru procedura de fertilizare in vitro (proceduri medicale specifice).

Valabilitatea voucherelor este de maximum 12 luni.

Catena asigura stocul necesar tratamentului medicamentos recomandat de catre specialist

Catena vine, si de aceasta data, in ajutorul pacientilor eligibili pentru a participa la Programul Ministerului Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, ca partener, prin asigurarea stocului de medicamente ce vor fi recomandate de catre medicul ginecolog cu supraspecializare in fertilizarea in vitro, potrivit planului personalizat de tratament.

Toti pacientii interesati sunt rugati sa consulte AICI lista Farmaciilor Catena din Bucuresti si din tara – incluse in Program, si sa o identifice pe cea mai apropiata.

Detaliile despre Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii pot fi consultate aici: https://mfamilie.gov.ro/1/crestere-natalitate/.

Mult succes tuturor!