Probiotice

Probioticele sunt microorganisme vii care, atunci cand sunt ingerate, aduc beneficii importante pentru sanatate. De obicei, probioticele sunt bacterii benefice, insa exista si alte tipuri de microorganisme care pot avea rol de probiotice. Probioticele pot fi obtinute din suplimente special create, precum si din alimentele preparate prin fermentatie bacteriana, cum ar fi muraturile, iaurtul, chefirul si varza kimchi.

 

Este important ca probioticele sa nu fie confundate cu prebioticele. Acestea sunt carbohidrati – adesea fibre dietetice – care ajuta la hranirea bacteriilor benefice aflate deja in intestin.

Produsele care contin atat prebiotice, cat si probiotice sunt denumite simbiotice. De obicei, produsele sinbiotice combina de obicei bacterii benefice impreuna cu unele alimente pe care bacteriile le consuma (prebioticele), iar toate acestea se gasesc intr-un singur supliment.

Cele mai intalnite bacterii probiotice sunt Lactobacillus si Bifidobacteria. De asemenea, exista si alte variante frecvente, cum ar fi Saccharomyces, Streptococcus, Enterococcus, Escherichia si Bacillus.

Fiecare tip contine specii diferite, iar fiecare specie are multe tulpini. Pe etichete se regasesc probioticele identificate dupa tulpina specifica (care cuprinde genul), specia, subspecia, daca exista una, si un cod de tulpina.

Potrivit cercetatorilor, diversele probiotice pot contribui la ameliorarea sau tratarea diferitelor probleme de sanatate. De aceea, este esential sa alegeti tipul sau tipurile potrivite de probiotice.

 

Citeste mai mult!

 • Procombo x 10 caps.

  ProCombo X 10 capsule

  ProCombo asigura mentinerea eficienta a echilibrului microflorei intestinale normale. Acesta furnizeaza o cantitate suficienta de culturi probiotice vii Lactobacillus acidophilus La-14® (200 mld.…

 • ProTectis BioGaia x 10 ml sol. pic.

  ProTectis BioGaia solutie picaturi X 10 ml

  BioGaia ProTectis picaturi pentru copii este un supliment alimentar care contine Lactobacillus reuteri Protectis®* (L. reuteri DSM 17938), patent al companiei BioGaia**- Suedia.    L. reuteri…

 • Probleu x 10 cps

  Probleu x 10 capsule

    Mod de administrare: 1 capsula de probiotic pe zi; probioticul se administreaza concomitent cu antibioticul.   

 • Linex Baby x 20plicuri

  Linex Baby Probiotice pentru copii X 20 plicuri

  LINEX® Baby este un produs modern, care contine bacterii lactice special selectionate (bifidobacterii), existente, in mod natural, in tractul digestiv si care constituie microflora intestinala. Bifidobacterium…

 • Eubiotic Forte x 10 caps.
 • BioSun Kids x 10 pl

  BioSun Kids X 10 plicuri

  BioSun Kids este un supliment alimentar care, prin continutul a patru tipuri de bacterii selectionate, asigura un aport de microorganisme vii florei intestinale. Anumiti factori, cum ar fi unele…