Despre Noi

Scurt istoric

Brandul Catena a fost creat în 1999, odată cu preluarea, de către Fildas Trading, a pachetului  majoritar de acțiuni al companiei Argeșfarm. Pornind de la 30 de unități, Catena a reușit să ajungă, inca din 2012, cea mai mare și mai apreciată rețea de farmacii din România.

In cei 20 ani de existenta, Catena s-a impus nu doar ca un brand autentic românesc, ci

și ca lider de profil în retailul farmaceutic, cu peste 720 de unități deschise la nivel național.

Misiune si valori

Inca de la inceput, Catena si-a propus să fie un reper fundamental în lumea medicală romaneasca, în ceea ce priveşte calitatea şi profesionalismul serviciilor oferite. Echipa Catena a incercat sa integreze imaginea brandului in viata de zi cu zi a romanilor, punand accentul pe definirea conceptului de viata sanatoasa si armonioasa. Si a reusit asta, dovada stand cei peste 4,5 milioane de clienti fideli.

„Farmacia Inimii” a ajuns in timp „Farmacia tuturor romanilor”, oferind raspunsuri prompte la nevoile acestora, dar in acelasi timp indeplinind criterii foarte importante pentru brandul Catena, precum proximitate, preturi bune si o gama larga de produse.

Echipa

Peste 5.000 de oameni formeaza in prezent echipa Catena. O echipa unita si profesionista, a carei misiune permanenta nu este doar aceea de o le oferi romanilor servicii de cea mai inalta calitate, ci si de a asigura acea legatura directa cu acestia, bazata pe incredere reciproca si respect.

Responsabilitate sociala

Catena a demonstrat, de-a lungul anilor, nu doar ca vine in sprijinul sanatatii romanilor, dar ca se implica activ in ample actiuni de preventie si de informare a populatiei, in activitati de promovare si practicare a unui stil de viata sanatos, precum si in diverse campanii sociale si de ajutorare.

Dintre acestea amintim campania „O inima sanatoasa iubeste mai mult!”, pliantul  gratuit „Brosura Inimii”, „Ziua de lupta impotriva diabetului”, brosura gratuita “Intelege si controleaza diabetul”, plus cardurile cu reduceri de preturi pentru diferite categorii de pacienti – cardul pentru pensionari, cardul pentru elevi si studenti, cardul „Mama si Copilul”.

Pe de alta parte, Catena sprijină în mod regulat mai multe fundații, printre care „Salvați Copiii! – România, OvidiuRo, organizatia HOSPICE Casa Sperantei și fundatia Light into Europe.

Problemele și frământările societății civile românești au dus la derularea proiectului intitulat „România Civilă”, prin care grupul Fildas-Catena doreste să susțină, să cunoască și să împărtășească tuturor spiritul, expresia și idealul României civile.

Catena si sportul

Catena nu doar militeaza pentru un stil de viata sanatos, ci il si practica. Astfel, a luat fiinta Catena Racing Team − o echipa polisportiva alcatuita in prezent din peste 1.000 de angajati si colaboratori din Bucuresti si din tara ai Catena, Fildas si Tonica Group, toti pasionati de sport si deja premiati la diferitele competitii la care au participat. Echipele de fotbal si de handbal ale Catena sunt campioane nationale la categoria lor, iar reprezentantii nostri la competitiile de ciclism montan si cros s-au clasat an de an pe podium.

Catena pentru Arta

Catena pentru Artă este un program permanent derulat de Fundația Fildas Art, care a deschis o galerie de artă contemporană în centrul Bucureștiului, pe Bulevardul Unirii, nr 15 – Galeria Senso. Galeria Senso este practic o expoziție permanentă în care sunt expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorativă și în cadrul căreia au loc frecvent vernisaje ale artiștilor plastici contemporani, oferind publicului amator și iubitor de artă un contact direct cu operele artiștilor contemporani români.

Recunoastere

Ca o recunoastere a solidei relatii de parteneriat cu romanii, construita in timp si bazata pe incredere reciproca, Catena a castigat, in ultimii ani, mai multe premii si distinctii de excelenta, dintre care amintim:

Best Buy Award – Distinctie pentru farmacia cu cel mai bun raport calitate-pret din Romania, pentru 2 ani la rand, in 2013 si 2014

Lider la categoria Farmacii in clasamentul Superbrands in anii 2013 si 2015

Trusted Brands – premiul pentru „Brandul de farmacii in care romanii au cea mai mare incredere”, pentru 2 ani la rand, in 2014 si 2015

Qudal - Lantul de farmacii nr. 1 din punct de vedere al calitatii produselor si serviciilor din Romania, Premiul de Excelenta in Relatiile cu Clientii, in 2015.

Forbes – „Brands for Kids” - Premiul special pentru calitatea serviciilor oferite familiilor și copiilor, în 2015;

Premiu de excelență în management pentru responsabilitate socială, la Gala „Capital”, în 2015.

Includerea in „TOP 100 cele mai puternice branduri din România”, realizat de revista Biz - pentru 2 ani la rând

Includerea in „TOP 100 Capital al celor mai puternice companii din mediul de afaceri românesc”.