Despre Noi

Scurt istoric

Brandul Catena a fost creat in 1999, odata cu preluarea, de catre Fildas Trading, a pachetului majoritar de actiuni al companiei Argesfarm. Pornind de la 30 de unitati, Catena a reusit sa ajunga, inca din 2012, cea mai mare si mai apreciata retea de farmacii din Romania.
In cei 23 ani de existenta, Catena s-a impus nu doar ca un brand autentic romanesc, ci si ca lider de profil in retailul farmaceutic, cu peste 900 de unitati deschise la nivel national.
 

Misiune si valori

Echipa Catena a integrat imaginea brandului in viata de zi cu zi a romanilor, punand accentul pe definirea conceptului de viata sanatoasa si armonioasa. Dovada sunt milioanele de clienti fideli.
 
„Farmacia Inimii” a ajuns, in timp, „Farmacia tuturor romanilor”, oferind raspunsuri prompte la nevoile acestora, dar in acelasi timp indeplinind criterii foarte importante pentru brandul Catena, precum proximitate, preturi bune si o gama larga de produse.
 

Echipa

Peste 6.000 de oameni formeaza in prezent echipa Catena. O echipa unita si profesionista, a carei misiune permanenta nu este doar aceea de o le oferi pacientilor servicii de cea mai inalta calitate, ci de a asigura si acea legatura directa cu acestia, bazata pe incredere reciproca si respect.
 

Responsabilitate sociala

Catena a demonstrat, de-a lungul anilor, nu ca vine doar in sprijinul sanatatii romanilor, dar ca se implica activ in ample actiuni de preventie si de informare a populatiei, in activitati de promovare si practicare a unui stil de viata sanatos, precum si in diverse campanii sociale si de ajutorare.
 
Dintre acestea amintim campania „O inima sanatoasa iubeste mai mult!” si brosura cu acelasi nume, oferita gratuit, brosura “Intelege si controleaza diabetul”, de asemenea oferita gratuit in farmaciile Catena, plus cardurile cu reduceri de preturi pentru diferite categorii de pacienti – cardul pentru pensionari, cardul pentru elevi si studenti, cardul „Mama si Copilul”.
 
Pe de alta parte, Catena sprijina constant mai multe fundatii, printre care Salvati Copiii Romania, OvidiuRo, organizatia HOSPICE Casa Sperantei si fundatia Light into Europe.
 
In 2021, Catena a lansat campania „Doneaza o poveste”, destinata sustinerii educatiei timpurii a copiilor provenind din medii defavorizate. Campania face parte din proiectul „Citeste-mi 100 de povesti”, derulat de Asociatia OvidiuRo si sustinut de Catena. Astfel, Catena a donat gradinitelor din comunitatile defavorizate din Romania 120.000 de carti pentru prescolari. 
In 2020, la cea de-a 20-a editie a Festivalului Brazilor de Craciun, organizat anual de Salvati Copiii Romania, Catena, partener si sustinator de traditie al Festivalului, a contribuit la achizitionarea mai multor braduti, demonstrand inca o data ca solidaritatea e mai puternica decat criza.
 

Catena si sportul

Catena nu doar militeaza pentru un stil de viata sanatos, ci il si practica. Astfel, a luat fiinta CATENA Racing Team – echipa polisportiva alcatuita din angajati si colaboratori ai Catena, Fildas si Tonica Group, toti pasionati de sport si de miscare in aer liber. 
 
Acest proiect a fost demarat ca o extensie a conceptului de sănătate prin sport şi de asociere a celebrului brand cu practicarea miscarii in aer liber. Catena Racing Team a devenit, în scurt timp, un club redutabil, cu un palmares impresionant de sute de trofee, cupe si medalii cucerite in competitiile de alergare, ciclism, mountain-bike, fotbal, handbal, tenis de masa, tir, natatie, alergare montana, duatlon, triatlon, maraton sau ultramaraton, cu premii speciale precum Cea mai inimoasa şi Cea mai numeroasa echipa. CATENA Racing Team numara in prezent peste 1000 de membri care participa la competitii, unde obtin victorii notabile. A organizat cu succes si campionate nationale interne de fotbal masculin si de handbal feminin, evenimente sportive devenite traditie si care aduna la start zeci de echipe Catena din toata tara.
 

Catena pentru Arta

 

Prin programul Catena pentru Artă, derulat de fundația Fildas Art, Farmacia inimii menţine şi sănătatea sufletului, susținând permanent arta și cultura românească și operele artiștilor români.

Catena a fost implicată în numeroase proiecte de interes naţional, susţinând reprezentanţii României în diverse competiții, dar și producția de filme românești, fiind sponsor al Festivalului de Film Anonimul, Festivalul de Film Independent și Les Films de Cannes a Bucarest, precum și a unor producții de succes – cele mai recente fiind pelicula Metronom, film care a câștigat „Premiul pentru cel mai bun regizor” la secțiunea Un Certain Regard în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes 2022 și „Gift of Wings”, unul dintre cele mai premiate documentare românești din ultimii ani.

Catena este sponsor principal al celui mai mare proiect cultural românesc din ultimii ani: Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023. Un proiect prin care toate drumurile culturii europene duc în acest an în România, la Timișoara. Acesta este încununarea altor multor proiecte culturale în care Catena s-a implicat activ de-a lungul vremii, așa cum este Timișoara Jazz Festival, Garâna Jazz Festival, unul dintre cele mai apreciate evenimente de profil din Europa, precum și Festivalul Internațional George Enescu, cel mai amplu și mai așteptat eveniment de muzică clasică din România.

 

Recunoastere

Datorita performantelor obtinute de Catena in fiecare an, Farmacia inimii a fost recompensata cu numeroase premii, ce atesta calitatea serviciilor oferite.
 
In 2021/2022, Catena a primit premiul Best Buy Awards - Distinctie pentru farmacia cu cel mai bun raport calitate-pret din Romania. Acelasi premiu a fost acordat lantului de farmacii Catena inca din 2013.
 
Customer’s Friend (Prietenul Cumparatorilor), oferit de ICERTIAS (Asociatia Internationala de Certificare, cu sediul la Zurich, Elvetia), a fost castigat pentru perioada 2020-2021, precum si in 2017. 
 
In 2020, Catena a castigat din nou premiul Qudal - Lantul de farmacii nr. 1 din punct de vedere al calitatii produselor si serviciilor din Romania, primit inca din 2014.
 
In 2019, datorita performantelor remarcabile, grupul Fildas-Catena a fost premiat pentru „Cea mai mare crestere pe piata de distributie a medicamentelor”, la categoria „Industria farmaceutica” – de revista de business Capital.
 
Catena a fost inclusa in TOP 100 cele mai puternice branduri din Romania, realizat de revista Biz - pentru 3 ani la rand -, intre 2014 si 2016 si in cadrul TOP 100 Capital al celor mai puternice companii din mediul de afaceri romanesc, in 2018. De asemenea, Catena a primit Premiul de excelenta in management pentru responsabilitate sociala, la Gala „Capital”, in 2015.
 
La Gala Forbes 500 Business Awards 2019, Catena a primit distinctia Forbes pentru realizarile obtinute pe durata intregului an, dar a intrat si in primul Business Hall of Fame din Romania, pentru ca a bifat cu succes doua decenii de activitate neintrerupta. 
 
Catena a primit premiul Forbes – „Brands for Kids” - Premiul special pentru calitatea serviciilor oferite familiilor si copiilor, in 2016, 2017 si 2018.
 
In 2019, Catena a fost premiata de Bursa de Valori Bucuresti in cadrul proiectului „Made in Romania”.
 
Catena a fost lider la categoria Farmacii in clasamentul Superbrands in perioada 2013-2021, iar in 2014 si 2015 a fost distinsa cu premiul Trusted Brands – pentru „Brandul de farmacii in care romanii au cea mai mare incredere”.