Catena, si in acest an, din toata inima alaturi de artistii nostri la Eurovision

Catena, si in acest an, din toata inima alaturi de artistii nostri la Eurovision Catena, si in acest an, din toata inima alaturi de artistii nostri la Eurovision

Ultima actualizare: 7 martie 2016

Catena, Farmacia Inimii, este si in acest an partener al  TVR pentru Eurovision, cel mai popular concurs muzical al Europei. Reprezentantul tarii noastre la Stockholm va fi desemnat in cadrul Selectiei Nationale Eurovision 2016, in care s-au calificat 12 piese, interpretate de: Jukebox, Mihai Traistariu, Ovidiu Anton, Florena, Doru Todorut si Irina Baiant, Dream Walkers, Gasca de acasa, Andra Olteanu, Irina Popa, Vanotek feat. The Code & Georgian, Xandra si Mihai Bajinaru.

In acest an, la Eurovision au fost inscrise 94 de melodii, dintre care 92 au intrat in preselectie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR.

La editia din acest an, sistemul de votare este unul nou. Din cele 12 piese din semifinala, ce va avea loc pe 4 martie, sase vor accede in finala: patru alese de un juriu de specialitate, iar doua de catre public, prin televot.

Pe 6 martie va fi aleasa piesa ce va reprezenta România pe scena de la Stockholm. Pentru prima data castigatorul Selectiei Nationale va fi ales exclusiv de public, prin sistemul televoting.

Selectia nationala se va desfasura la Sala Sporturilor din Baia Mare si va fi transmisa in direct de TVR 1, TVR HD, TVR International si online, pe tvrplus.ro.  

Luni, 29 februarie: Echipa tehnica lucreaza intens la scena si decorul show-urilor Selectiei Nationale Eurovision Romania 2016. Iuliana Marciuc, producatorul evenimentului, ne promite o atmosfera incendiara intr-un decor pe masura.

Joi, 3 martie

A mai ramas o zi pana la semifinala Eurovision, iar publicul fidel care poate influenta rezultatul final are deja trei favoriti. Topul Eurovision Romania ii indica  clar pe primii trei clasati, astfel: 
 
1. Mihai Traistariu cu melodia Paradisio care este favoritul publicului
2. Doru Todorut si Irina Baint cu melodia The Voice
3. Vanotek ft The Code & Georgian cu melodia I'm coming home
 
Aflarea rezultatelor oficiale va avea loc chiar in acest weekend, cand TVR va difuza live semifinala si finala selectiei nationale Eurovision, organizata in acest an in Baia Mare.
 
Vineri, 4 martie:
 
Ovidiu Anton, Dream Walkers, Florena, Mihai Traistariu, Vanotek feat. The Code & Georgian, Doru Todorut feat. Irina Baiant: ei sunt cei 6 finalisti ai selectiei nationale. Ii veti vedea pe scena Salii Sporturilor din Baia Mare, in direct la TVR.
 
Duminica alegem reprezentantul Romaniei la concursul Eurovision 2016.
 
 
Duminica, 6 martie:
 
Diseara de la ora 20:30, in direct la TVR, urmariti finala Selectiei Nationale Eurovision 2016. Anul acesta castigatorul va fi ales doar prin votul publicului.
 
S-a stabilit deja ordinea in care piesele vor intra in concurs:
 
1. Behind The Shadows - Florena
2. The Voice - Doru Todorut feat. Irina Baiant
3. Let It Shine - Dream Walkers
4. I’m Coming Home - Vanotek feat. The Code & Georgian
5. Moment of Silence- Ovidiu Anton
6. Paradisio - Mihai Traistariu
 
Tu alegi cine merge la Eurovision!
 

Luni, 7 martie:
 
Ovidiu Anton – Moment of Silence, cu 6.585 voturi, este piesa care a castigat Selectia Nationala Eurovision 2016 si va reprezenta Romania in finala de la Stockholm.
 
Catena ii ureaza din inima mult succes!