Rally Iaşi – Centenar 2018 - Ultima reprezentație pe macadam pentru DTO Tellur Rally Team, echipă sponsorizată de CATENA

Rally Iaşi – Centenar 2018 - Ultima reprezentație pe macadam pentru DTO Tellur Rally Team, echipă sponsorizată de CATENA Rally Iaşi – Centenar 2018 - Ultima reprezentație pe macadam pentru DTO Tellur Rally Team, echipă sponsorizată de CATENA

Ultima actualizare: 7 septembrie 2018

În 2011, pilotul Valentin Porcișteanu, obținea titlul de campion național absolut şi în calitate de elev al lui Jarkko Miettinen. „Simțeam că sunt pregătit pentru cea mai bună performanță a carierei, dar și că aveam nevoie de o pregătire la cel mai înalt nivel. Am luat decizia de a merge în Finlanda, la cursurile școlii lui Jarkko, și cred a fost o decizie de bun augur” – a declarat el. O decizie similară a luat și în perioada de pauză competițională de după Raliul Harghitei, cea de V-a etapă a CNDR 2018 desfăşurată în luna iulie la Odorheiul Secuiesc. „Am profitat de vacanță pentru a o petrece cu soția și fetița mea, dar nu puteam neglija nici cealaltă mare iubire a mea, raliurile. Aşa că, am hotărât să-l contactez pe Jarkko pentru o nouă sesiune de antrenamente...” - a mărturisit pilotul team-ului sponsorizat de Catena, după Shakedown-ul de la Iaşi, încheiat la o zecime de rivalul său în lupta pentru titlul național, Simone Tempestini. „De-a lungul campionatului am reușit să ne acomodăm cu noua noastră mașină, am crescut constant ritmul, am performat, dar am simțit că ne-ar ajuta şi sfaturile campionului finlandez, menite să ne ofere acel... reglaj fin într-ale pilotajului, mai ales pentru a crește viteza. Și, mărturisesc, că a fost o decizie bună!” 

Întrecerea de la Iași, etapa a VI-a Campionatului Național de Raliuri, care va avea loc în acest weekend, are 11 probe speciale cu o lungime totală de 132,15 km.
 
Echipajul Vali Porcişteanu - Dan Dobre și-a propus să adopte aceeași tactică pe care a abordat-o în finalul etapei precedente din Harghita. „Avem nevoie de victorie pentru a păstra deschisă lupta pentru titlul național absolut și vom forța obținerea sa. Un al doilea obiectiv este un scratch pe Superspeciala Râpa Galbenă. Am spus-o mereu, este cea mai frumoasă probă de gen din campionat, și chiar dacă este într-o altă configurație, și-a păstrat acest statut. Or, știți deja, Superspecialele au devenit o specialitate a mea și sper să demonstrez acest lucru cu un nou timp de referință”  - a declarat Vali.
La Clasa 3, Cristian Dolofan şi Mihai Sandu vin după succesul de la Raliul Harghitei, și au un moral excelent. „A fost un succes important pentru noi, după problemele din rundele de la mijlocul sezonului. Am acumulat puncte importante în demersul nostru de a obține prima poziție la Clasă, iar acum ne propunem să continuăm pe aceeași linie. Macadamul îmi place foarte mult, la fel pot spune și despre probele de aici, astfel că ne dorim o întrecere fără probleme, astfel încât să putem forța un nou succes” - a spus Cristi Dolofan.
 
Raul Badiu sosește la Rally Iași - Centenar 2018 cu perspectiva de a încheia conturile din punct de vedere matematic în întrecerile la care participă. Este vorba despre competiția mașinilor cu două roți motrice, Clasa 9 și Cupa Suzuki. „Dorim să ne continuăm evoluțiile în același ritm pe care l-am reușit și până acum și să ne acontăm titlurile în întrecerile în care suntem implicați. Mergem ca de fiecare dată la victorie, pentru că ne dorim să punem umărul și la o clasare cât mai bună a echipei. În plus, acesta este ultimul test înainte de debutul nostru în WRC!” -  a declarat Badiu.
 
Și Bogdan Năstase, alături de care revine Delia Năstase, abordează cu optimism întrecerea de la Iași. „Îmi place macadamul și sper să aduc cât mai multe puncte echipei. Cu siguranță, duelul cu Sebi Barbu, care are drept miza și titlul la Clasa 11, va reprezenta unul dintre punctele de atracție ale întrecerii din acest weekend” - a spus Bogdan.
 
Echipajul Eugen Cărăgui - Ramona Rusu se aliniază la startul întrecerii cu încrederea în abilitățile lor în competițiile pe macadam. Cărăgui vine după succesul obținut în Harghita, în întrecerea debutanților din Cupa Dacia, și are ca obiectiv repetarea performanței, dar și o clasare cât mai bună în întrecerea debutanților din CNRD. În acest moment, cu două etape înainte de finalul campionatului, acesta ocupă poziția secundă.
 
Reamintim faptul că, încă de la debutul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2018, în fiecare etapă (Braşov, Cluj, Arad, Bacău, Odorheiul Secuiesc), echipajele DTO Tellur Rally Team, sponsorizate de CATENA, înregistrează succese după succese, cu podiumuri, medalii şi trofee. La etapa precedentă, Raliul Harghitei, palmaresul impresionant al echipei a devenit mai bogat cu trei locuri I (echipajele Cristian Dolofan - Mihai Sandu - Clasa 3, pe Mitsubishi Lancer Evo 9, Raul Badiu – Gabriel Lazăr - Cupa Suzuki, pe Suzuki Swift Sport şi Eugen Cărăgui – Robert Fus - Cupa Dacia Debutanţi), un loc 2, Bogdan Năstase - Alex Popidan - Clasa 11, pe Mitsubishi Lancer Evo 9, şi un loc 3 pentru echipajul Valentin Porcişteanu – Dan Dobre - Clasa 2, pe Skoda R5 care a reuşit şi un excelent loc 4 în ierarhia FIA. 
După Iaşi, etapă care se va disputa pe macadam, urmează la Sibiu, în primul weekend din octombrie, ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2018, care va decide echipele campioane, DTO Tellur Rally Team echipa sponsorizată de CATENA, având şanse reale la titlul suprem.
 
CATENA felicită şi urează succes echipei DTO Tellur Rally Team.
CATENA susţine campionii!