Astarte - castigator in competitia organizata de Nutra Ingredients Awards la categoria - Probioticul anului

Astarte - castigator in competitia organizata de Nutra Ingredients Awards la categoria - Probioticul anului Astarte - castigator in  competitia organizata de Nutra Ingredients Awards la categoria - Probioticul anului

Ultima actualizare: 13 noiembrie 2020

Premiile NutraIngredients recunosc si celebreaza cele mai bune ingrediente, produse, proiecte, platforme si persoane din industrie.

Astarte, un produs pentru sanatatea femeilor raspunde unei nevoi importante iar juriul Nutra Ingredients a fost impresionat  de studiile clinice bine concepute si de proiectarea inteligenta, logica si sistematica a produselor. Totodata succesul produsului pe mai multe piete la nivel global l-a ajutat sa se distinga .

Astfel in 2019, Astarte a fost desemnat drept castigator al categoriei Produsul probiotic al anului.

Astarte este un produs brevetat1 care contine o combinatie fiziologica de lactobacili, specific selectionati, administrati oral pentru refacerea si mentinerea echilibrului florei vaginale si intestinale.

O parte din atu-urile Astarte care au condus la aceasta performanta sunt:

1. Compozitia unica, specific selectionata

In dezvoltarea produsului Astarte selectarea celor mai potrivite tulpini a fost un criteriu esential. O echipa de medici ginecologi si microbiologi din Austria, in urma unui proces elaborat au evaluat  127 tipuri de lactobacilli si au selectat 4 tipuri de lactobacili cu influenta particulara asupra sanatatii florei vaginale2.

2.Testarea produsului in numeroase studii clinice

Ulterior selectionarii combinatiei adecvate de lactobacili, produsul a fost testat in numeroase studii clinice pe femei cu varste si afectiuni diferite, cu rezultate pozitive (ex echilibrul florei perturbat datorita menopauzei, infectiei din timpul sarcinii, tratamentului chimioterapeutic)4,5,6.

3. Administrarea usoara si fara restrictii a produsului

Datorita selectionarii acelor lactobacili puternici care nu numai ca pot supravietui trecerii prin stomac si sucurilor digestive, dar pot, de asemenea, sa colonizeze si sa se multiplice in vagin, produsul Astarte a fost conceput sa fie administrat pe cale orala.

Beneficiile administrarii orale a produsului

  • simpla, igienica, nu pateaza lenjeria,
  • nu necesita repaus  in pozitie culcata post administrare, 
  • poate  fi administrat la orice varsta , in orice perioada, practic fara restrictii
    • posibila si in timpul perioadei menstruale, sarcinii, alaptarii
    • fara legatura cu momentul actului sexual sau cu tipul de contraceptive folosit
    • nu interfera cu administrarea locala vaginala a altor produse

 

De ce am avea nevoie de lactobacilii din produsul Astarte?

In mod normal, vaginul contine multe microorganism bune, precum Lactobacilii, care nu permit altor bacterii patogene sa se inmulteasca pana la un nivel la care sa cauzeze simptome existand un echilibru.

In anumite cazuri echilibrul vaginal poate fi perturbat (disbioza) numarul lactobacililor scade in defavoarea bacteriilor patogene, fiind urmat de aparitia simptomelor neplacute: prurit (mancarime), dureri, arsuri sau secretie vaginala.

Aceste simptome trebuie tratate conform recomandarilor medicului pentru a evita complicatiile date de raspandirea bacteriilor.

Tratamentul in timp util al unei flore vaginale dezechilibrate este deosebit de important in special in timpul sarcinii, deoarece infectiile cu germeni nocivi pot creste riscul unei avort spontan sau nastere prematura.

Astfel, in special dupa administrarea de antibiotice, dar si in alte cazuri( sistem imunitar slabit, medicamente, igiena intima excesiva sau modificari hormonale  inclusiv contraceptive hormonale, in timpul sarcinii sau menopauzei) este esential ca flora vaginala sa fie reechilibrata prin repopularea cu bacterii cu efect benefic (lactobacili).

Totodata publicatiile recente indica faptul ca o colonizare modificata a vaginului poate fi responsabila pentru infectiile recurente ale tractului urinar.

https://www.montavit.ro/ro/produse/suplimentealimentare/astarte

Astarte este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos. Disponibil in farmacii. Pentru mai multe informatii adresati-va medicului sau farmacistului.

Referinte: 1. Patent nr.EP2509610 2. 2. Strategies for the evaluation and selection of potential vaginal probiotics from human sources: K.J. Domig, H. Kiss, L. Petricevic et al -Beneficial Microbes, September 2014; 3. Kaufmann U, Domig KJ, et al . Ability of an orally administered lactobacilli preparation to improve the quality of the neovaginal microflora in male to female transsexual women. Eur J Obstet Gynecol Reprod Biol 2014; 172: 102-105 4. Randomised double blind placebo control study of oral lactobacilli to improve the vaginal flora of postmnepausal women- petricevic e al - EJOG  5. Role of microbiota correction in complex treatment of pregnant women with herpesvirus infection Shupyk National Medical Academy of Postgraduate Education, Kyiv, Ukraine PERINATOLOGIYA I PEDIATRIYA. 2016.4(68):22_25; doi 10.15574/PP.2016.68.22 Relevance 6. Influence of Orally Administered Probiotic Lactobacillus Strains on Vaginal Microbiota in Women with Breast Cancer during Chemotherapy Julian Marschalek et al , Breast Care 2017;12: 335–339 https://www.nutraingredients-awards.com/2019-finalists/ https://www.nutraingredients-usa.com/Article/2019/06/04/NutraIngredients-USA-Awards-2019-And-the-WINNERS-

astarte-beneficii

 

Farmacistul Catena va recomanda:

Astarte x 14 capsule

Astarte x 14 capsule

ASTARTE este un supliment alimentar certificat (Patent…