Catena, partener in actiunile de Ziua Mondiala a Diabetului de la Iasi

Catena, partener in actiunile de Ziua Mondiala a Diabetului de la Iasi Catena, partener in actiunile de Ziua Mondiala a Diabetului de la Iasi

Ultima actualizare: 15 noiembrie 2017

Ziua Mondiala a Diabetului a fost marcata, la Iasi, printr-o serie de actiuni menite sa atraga atentia asupra acestei afectiuni, avand in prim-plan femeia si diabetul, respectiv prevenirea diabetului gestational.                       

Actiunile, derulate de Centrul Medical ConsultMed, alaturi de Asociatia Malteza „Sf. Stefan”, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi si al Complexului Muzeal National Moldova, au cuprins realizarea unor cercuri umane in Piata Unirii, respectiv in Palatul Culturii, luminarea in albastru a cladirii Primariei, precum si proiectarea simbolului Zilei Mondiale a Diabetului pe fatada Palatului Culturii.

Sub sloganul „Actioneaza acum pentru a schimba ziua de maine!, actiunea din Palatul Culturii a fost dedicata in special mamicilor, fiind urmata de o degustare de dulciuri fara zahar.

Catena a fost partener al manifestarilor de Ziua Mondiala a Diabetului din Iasi, instaland doua corturi in care au functionat, pe parcursul zilei, centre de testare gratuita a nivelului glicemiei. In plus, pacientii au primit sfaturi profesioniste din partea farmacistilor Catena despre diabet, precum si despre prevenirea si managementul acestei afectiuni.

Principalul scop al activitatilor orgnizate la Iasi a fost acela de a atrage atentia asupra dificultatilor cu care se confrunta persoanele care sufera de diabet.