CATENA, Partener Principal al celui mai titrat eveniment ciclist din 2022: L’Étape Romania by Tour de France

CATENA, Partener Principal al celui mai titrat eveniment ciclist din 2022: L’Étape Romania by Tour de France CATENA, Partener Principal al celui mai titrat eveniment ciclist din 2022: L’Étape Romania by Tour de France

Ultima actualizare: 5 decembrie 2022

Catena, cel mai apreciat brand farma romanesc, a fost alaturi de cel mai titrat brand ciclist din lume, Tour de France, in organizarea primei editii L’Étape Romania.

L’Étape Romania by Tour de France – Partener Principal Catena, care a avut loc pe 28 august, la Bucuresti, este competitia care a inclus Romania pe harta celui mai important eveniment de profil la nivel mondial.

In cursele L’Étape Romania by Tour de France – Partener Principal Catena au luat startul, din Piata Constitutiei, peste 1.350 de ciclisti cu varste intre 10 si 83 de ani, amatori si profesionisti. Acestia au concurat in trei curse - The Race, de 85 km, The Ride, de 42 km si The City Adventure, de 14 km, pe trasee care i-au purtat pe concurenti pe marile bulevarde si printre obiective emblematice din Capitala.

Cursele s-au bucurat de participarea a numerosi sportivi de renume, printre care Carol-Eduard Novák, Ministrul Tineretului si Sportului, campioana olimpica Ana Maria Branza si baschetbalistul Virgil Stanescu. Peste 5.000 de vizitatori si pasionati de ciclism au fost prezenti in Race Village-ul amplasat in Piata Constitutiei, pentru a descoperi povestea Tour de France, inceputa in urma cu 119 ani.

„La 22 de ani de existenta, Catena, un brand autentic romanesc, sustine un brand iconic”, a declarat Daniel Enache, Directorul Filialei Catena Bucuresti. ”Ne bucuram sa facem parte din marea comunitate sportiva a unui brand de notorietate mondiala, sustinand pasiunea si excelenta in sport. Suntem convinsi ca, pe langa componentele de competitie si motivatie, L’Étape Romania by Tour de France va reusi, cu fiecare editie in parte, sa transforme pasiunea pentru ciclism intr-o stare de spirit, intr-un limbaj al stilului de viata sanatos. Si pentru ca ne dorim ca toti cei pasionati de sport sa transmita acest mesaj al vietii echilibrate si sanatoase, Catena - Farmacia inimii s-a alaturat ca partener principal al acestui proiect indraznet, plin de adrenalina si emotie”, a precizat Daniel Enache.

Ca partener principal, pe langa sprijinul acordat in desfasurarea optima a intregului eveniment, pentru a pastra traditia ce poarta acest brand legendar, Cortul Catena din Race Village a gazduit si Muzeul Tour de France, organizat cu ajutorul Amaury Sport Organisation A.S.O., organizatorii internationali ai evenimentului.

La Cortul Catena din Race Village, vizitatorii au avut parte de voie buna si o multime de surprize, de la produse de hidratare si energizare pana la masurarea gratuita a tensiunii arteriale. De asemenea, pe langa coltul de relaxare, vizitatorii cortului Catena au putut participa si la un concurs de pedalat la bicicleta statica, primii cei mai rapizi concurenti primind premii constand in kituri de sanatate. In plus, toti vizitatorii au putut imortaliza prezenta la L’Étape Romania by Tour de France intr-o fotografie personalizata de tip magnet, oferita de Catena.

 

Catena Racing Team, de doua ori pe podium!

Catena Racing Team, cel mai numeros si mai titrat club polisportiv al unei companii din Romania, a fost reprezentat la L’Étape Romania by Tour de France de peste 40 de membri, de aproape toate categoriile de varsta. Bucuria pentru familia CATENA a fost cu atat mai mare cu cat palmaresul Catena Racing Team s-a imbogatit cu doua locuri 2, prin Martha Aurora Ionescu – in cursa The Ride de 42 km, categoria 50+, si Oana Mihaela Trif – in cursa The Race, de 85 km, categoria 30-39 ani.

”Suntem bucurosi sa sustinem un eveniment sportiv de o asemenea anvergura, cu o impresionanta notorietate nationala, europeana si mondiala, o competitie atat de importanta pentru Bucuresti, dar si pentru Romania”, a declarat Daniel Marin, Director Financiar Fildas - Catena Grup si, in acelasi timp, vicepresedinte al Catena Racing Team. ”Vrem sa contribuim la transformarea acestui proiect indraznet intr-o stare de spirit care sa promoveze un stil de viata sanatos, dar si Capitala Romaniei cu locurile sale emblematice, obiectivele istorice, culturale si arhitectonice”, a adaugat Daniel Marin.

Turul Frantei este cea mai renumita cursa de ciclism din lume, urmarita in fiecare an cu pasiune de milioane de fani de pe intreg mapamondul. Legendarul eveniment sportiv a debutat in 1903, iar conceptul L’Etape by Tour de France s-a nascut in 1993, din dorinta de a da o sansa ciclistilor amatori de a trai o astfel de experienta unica.