„Catena pentru arta”, sponsor al unei aparitii editoriale de exceptie

„Catena pentru arta”, sponsor al unei aparitii editoriale de exceptie „Catena pentru arta”, sponsor al unei aparitii editoriale de exceptie

Ultima actualizare: 16 iunie 2014

Petrecerea organizata cu ocazia aniversarii a 100 de editii ale revistei „Tango – Marea dragoste”, al carei amfitrion a fost jurnalista si scriitoarea Alice Nastase Buciuta, a prilejuit intalnirea cu oaspeti de seama, vedete aparute de-a lungul anilor in paginile revistei, dar si prieteni dragi care au fost alaturi de „Tango – Marea dragoste” inca de la primul numar.

Printre personalitatile care au dat curs invitatiei s-au aflat: criticii de film Tudor Caranfil si Irina Margareta Nistor, actritele Daniela Nane, Nuami Dinescu, Roxana Guttman si Victoria Cocias, aceasta din urma alaturi de sotul sau, regizorul Radu Gabrea, creatoarele de moda Liza Panait si Adina Buzatu, interpretii Oana Sarbu, Luminita Anghel, Gabriel Cotabita si Bodo, oamenii de televiziune Florentina Fantanaru, Florentina Opris, Iuliana Marciuc, Roxana Iliescu, astrologul Mariana Cojocaru, oamenii de afaceri Camelia Sucu si Peter Imre.

„Catena pentru arta”, un program pe sistem occidental

Doua dintre invitatele speciale la eveniment, scriitoarele Lavinia Pintea Tatomir si Carmen Firan, si-au lansat cartile de suflet, doua volume extraordinare dedicate unor personalitati de exceptie: actorul Adrian Pintea, respectiv poeta Nina Cassian. Volumul Laviniei Pintea, „In umbra lui Adrian Pintea”, transmite mesajul ca oamenii care ne marcheaza existenta rezista intotdeauna mortii.

Cartea semnata de Carmen Firan, „Dialogul vantului cu marea. Nina Cassian in conversatie cu Carmen Firan”, a fost publicata la editura Cartile Tango si a primit sprijinul programului „Catena pentru arta”, in semn de apreciere fata de valoarea unei lucrari unice. Aceasta valoare a fost recunoscuta atat pe plan national, cat si in America, tara in care scriitoarea traieste de 14 ani si in care volumul este in curs de aparitie. Carmen Firan si-a manifestat recunostinta fata de sprijinul acordat de „Catena pentru arta”, sustinand ca il apreciaza cu atat mai mult cu cat vine dintr-o tara in care scriitorii traiesc din generozitatea celor care stiu sa sustina arta.

Mai multe informatii despre acest eveniment puteti afla vizionand materialul video:

Oana Anghel