Catena - sponsor principal al celui mai important eveniment din Romania: Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2023

Catena - sponsor principal al celui mai important eveniment din Romania: Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2023 Catena - sponsor principal al celui mai important eveniment din Romania: Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2023

Ultima actualizare: 16 februarie 2023

Catena, cel mai mare si mai apreciat brand farma romanesc, sustine de 23 de ani sanatatea romanilor, prin oferirea celor mai bune produse si servicii si promovarea unui stil de viata sanatos. Prin programul Catena pentru Arta, derulat de fundatia Fildas Art, Farmacia inimii mentine si sanatatea sufletului, sustinand permanent arta si cultura romaneasca si operele artistilor romani.

Catena este sponsor principal al celui mai mare proiect cultural romanesc din ultimii ani: Timisoara – Capitala Europeana a Culturii 2023. Un proiect prin care toate drumurile culturii europene se intalnesc in acest an in Romania, la Timisoara. Acesta este incununarea altor multor proiecte culturale in care Catena s-a implicat activ de-a lungul vremii, asa cum este Timisoara Jazz Festival, Garana Jazz Festival, un alt regal muzical de referinta al Banatului si unul dintre cele mai apreciate din Europa, precum si Festivalul International George Enescu, cel mai amplu si mai asteptat eveniment de muzica clasica din Romania.

De asemenea, Catena a fost sponsor al filmului Metronom, castigator al Premiului pentru cel mai bun regizor la sectiunea Un Certain Regard, in cadrul Festivalului International de Film de la Cannes 2022, si producator al filmului „Gift of Wings”, unul dintre cele mai premiate documentare romanesti din ultimii ani.  In plus, Catena a sustinut mai multe festivaluri de film, cum ar fi American Independent Film Festival, Les Films de Cannes a Bucarest ori Alpin Film Festival.

Timisoara a fost desemnata Capitala Europeana a Culturii 2023 de Parlamentul European, in cadrul unui program care a luat nastere in 1985, cu scopul evidentierii bogatiei si diversitatii culturilor europene si de a-i apropia si uni pe europeni.

Timisoara va gazdui anul acesta, in calitate de Capitala Europeana a Culturii, 123 de evenimente culturale importante.