Catena sustine si in 2022 lupta impotriva cancerului de san. Palatul CEC a fost iluminat in roz

Catena sustine si in 2022 lupta impotriva cancerului de san. Palatul CEC a fost iluminat in roz Catena sustine si in 2022 lupta impotriva cancerului de san. Palatul CEC a fost iluminat in roz

Ultima actualizare: 01 noiembrie 2022

Catena continua sa sustina lupta impotriva cancerului de san, fiind alaturi, ca in fiecare an, de Fundatia Renasterea la evenimentul dedicat promovarii preventiei si depistarii precoce a cancerului si organizat pe 1 octombrie. Cu aceasta ocazie, Fundatia Renasterea a iluminat in roz, pentru a 22-a oara, o cladire emblematica pentru Romania: Palatul CEC, de pe Calea Victoriei, din Capitala, ca semn al sperantei in lupta cu cancerul de san.

 

Gazdele momentului iluminarii in roz au fost Mihaela Geoana, cea care in urma cu 21 de ani a infiintat Fundatia Renasterea si care a dat startul campaniilor de preventie si depistare precoce a cancerului de san desfasurate in toti acesti ani, si Alexia Eram, fiica Andreei Esca, Ambasadoarea Fundatiei Renasterea.

„Astazi, de Ziua Nationala de Lupta impotriva Cancerului de San, le reamintim tuturor femeilor ca un control medical anual le poate salva viata. In acest an ne adresam tuturor generatiilor si mai ales tinerilor. Le spunem ca niciodata nu este prea devreme pentru preventie si pentru a avea un stil de viata sanatos”, a fost mesajul transmis de Mihaela Geoana, presedinte fondator Fundatia Renasterea.

„Sunt extrem de fericita sa continui misiunea bunicii mele, asistenta medicala la Institutul Oncologic din Bucuresti, a mamei, care de 21 de ani sustine si militeaza pentru sanatatea femeii, pentru acces la preventie, diagnostic si tratamente. Le rog pe toate tinerele din Romania sa mearga la controale medicale si sa le convinga si pe mamele, matusile, bunicile lor, prietenele lor sa-si pastreze sanatatea!”, a declarat, la randul sau, Alexia Eram.

In cadrul evenimentului sustinut de Catena in calitate de sponsor gold s-au anuntat rezultatele celor 21 de ani de activitate ai Fundatiei Renasterea: peste 117.000 de investigatii medicale efectuate la Centrele Medicale Renasterea, 24.870 de teste medicale gratuite (Babes Papanicolau si mamografii) facute in cadrul Unitatii Mobile Renasterea pentru femei defavorizate din mediul rural si orase mici, 950 de peruci oferite pacientelor oncologice si mai ales sansa de a-si salva viata, pentru cele peste 5.300 de paciente diagnosticate la centrele Fundatiei.

Potrivit ultimelor studii, in Romania sunt diagnosticate cu cancer mamar 9.629 de femei la nivel national, numarul deceselor se ridica la 3.209 si peste jumatate din pacientele cu cancer din Romania (58,4%) sunt diagnosticate abia in stadiile III si IV, comparativ cu statele europene, unde 70-80% din cazurile noi de cancer sunt depistate in stadiile incipiente ale bolii (0, I si II).