Cum poate fi obtinuta iodura de potasiu, 65 mg

Cum poate fi obtinuta iodura de potasiu, 65 mg Cum poate fi obtinuta iodura de potasiu, 65 mg

Ultima actualizare: 01 octombrie 2022

Implicat in sinteza hormonilor tiroidieni, iodul este necesar pentru buna functionare a organismului. Recent, in contextul evenimentelor derulate in vecinatatea tarii noastre, a fost readusa in atentie nevoia suplimentarii iodului in caz de accident nuclear. Populatia se poate confrunta cu probleme de sanatate din cauza eliberarii izotopului radioactiv al acestui element in caz de urgenta nucleara.

Astfel, Ministerul Sanatatii a demarat in acest sens campania de informare pentru administrarea comprimatelor de iodura de potasiu, ca masura strict preventiva, si a elaborat Ghidul de Informare Generala, ce cuprinde conditiile administrarii, dozele recomandate, cum si cand trebuie inceput tratamentul.

Catena face parte din farmaciile pe care Ministerul Sanatatii le-a aprobat pentru a distribui iodura de potasiu, 65 mg si tot ce trebuie sa faci este sa urmezi cei 3 pasi: 1. mergi la medicul de familie pentru a primi reteta de iodura de potasiu, 65 mg; 2. vino cu reteta (in original) in farmaciile Catena; 3. afla mai multe din Ghidul de Informare Generala elaborat de Ministerul Sanatatii.

Gasesti mai multe informatii despre cum poti obtine iodura de potasiu aici.