Festivalul Brazilor de Craciun, sustinut si in acest an de Catena, a stabilit un nou record de generozitate: 820.000 de euro

Festivalul Brazilor de Craciun, sustinut si in acest an de Catena, a stabilit un nou record de generozitate: 820.000 de euro Festivalul Brazilor de Craciun, sustinut si in acest an de Catena, a stabilit un nou record de generozitate: 820.000 de euro

Ultima actualizare: 16 decembrie 2022

Festivalul Brazilor de Craciun, evenimentul caritabil anual organizat de Salvati Copiii Romania si sustinut de Catena, a doborat un nou record in privinta fondurilor colectate pentru accesul egal la educatie al copiilor defavorizati: 820.000 de euro.

Cei 20 de brazi scosi la licitatie in cadrul Galei Festivalului Brazilor de Craciun 2022, adevarate opere de arta unicat, conceputi si donati de catre designeri si artisti celebri din Romania, au fost adjudecati in beneficiul copiilor carora le sunt destinati banii colectati.  

Grupul Fildas-Catena a contribuit la adjudecarea mai multor brazi licitati in cadrul Galei Festivalului Brazilor de Craciun. Unul dintre cei mai ravniti a fost „Povestea spiridusilor de Craciun”, creat de Stefania Mircea si Salvati Copiii Romania, care a fost castigat, printr-o contributie comuna, de Catena impreuna cu Renovatio, Kaufland Romania, BCR, Sephora Romania, Lidl Romania, UNTOLD, PEPCO Romania si Tonica Group.

De asemenea, una dintre creatiile-vedeta ale serii, bradul realizat de Doina Levintza, intitulat „Copacul vietii”, a fost adjudecat de Catena.

O alta lucrare castigata de Catena a fost bradul realizat de Lemon Interior Design & Summer Well, intitulat „Eu sunt tu, iar ei sunt noi” si care a fost expus in farmacia Catena din Piata Unirii din Capitala, unde poate fi admirat de oricine doreste.

Evenimentul caritabil organizat in parteneriat cu Muzeul National de Arta al Romaniei a avut o misiune si mai dificila: garantarea accesului la educatie pentru copiii aflati in risc fie din cauza saraciei, fie din cauza razboiului din Ucraina, care a dislocat milioane de copii si i-a obligat sa se refugieze departe de casele si scolile lor.

„An de an, Festivalul Brazilor de Craciun ne aduce confirmarea ca resursa cea mai de pret a unei societati este solidaritatea sociala. Am inceput anul sub semnul acestei solidaritati exemplare, cu romanii veniti la punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, pentru a ajuta, si il incheiem cu o lectie formidabila de generozitate. Traditional, Festivalul Brazilor de Craciun este dedicat accesului la educatie pentru copiii vulnerabili, pentru ca educatia este temelia fara de care o societate nu functioneaza”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Catena este prin traditie Sponsor Diamond al Galei Festivalului Brazilor de Craciun, un spectacol al binelui si al solidaritatii.

De-a lungul celor 21 de editii anterioare, prin intermediul Festivalului Brazilor de Craciun au fost colectate fonduri in valoare de peste 7 milioane de euro, iar 144.627 de copii din medii sociale precare au primit ajutor pentru integrarea socio-educationala.

Salvati Copiii Romania deruleaza si construieste de 32 de ani programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copiilor din Romania.

Bradul trainic, creat de Gheorghe Fikl & artMoves

VOLTA, creat de Mihai Popescu & Twins Studio