Fildas-Catena, premiata la Gala Capital Companii de Elita

Fildas-Catena, premiata la Gala Capital Companii de Elita Fildas-Catena, premiata la Gala Capital Companii de Elita

Ultima actualizare: 1 noiembrie 2022

Fildas-Catena Grup, lider in distributia si in retailul farmaceutic din Romania, a fost premiata in cadrul galei Companii de Elita 2022, organizata de revista de business Capital, pentru „Cea mai rentabila companie din industria farmaceutica”.

Premiul, inmanat de dr. Viorel Jinga, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, a fost ridicat de doamna Alina Marinescu, director general Catena, impreuna cu domnul Daniel Enache, directorul filialei Catena Bucuresti.

„Intr-adevar, suntem liderul pietei farmaceutice, suntem lantul de farmacii cu cel mai mare numar de unitati, un brand 100% romanesc si, impreuna cu distribuitorul Fildas, suntem o poveste de succes romaneasca. Este un premiu pentru intreaga echipa din Grupul Fidas-Catena, pe care il obtinem dupa multa munca, incredere reciproca si profesionalism. Vreau sa le multumesc colegilor mei pentru daruire si pentru tot ceea ce au facut in acesti ani, destul de grei si pentru industria noastra”, a declarat Alina Marinescu. 

Domnul dr. Rector Viorel Jinga a rostit urmatoarele cuvinte: „Vreau sa le multumesc companiilor farmaceutice, ca medic, pentru milioanele de cutii de medicamente distribuite, fiind foarte importante in ingrijirea pacientilor, dar si din punct de vedere academic, pentru ca ne ajuta cu practica studentilor si rezidentilor Facultatii de Farmacie. Farmacistul este un pilon de baza in ingrijirea pacientului, dar perceptia despre aceasta profesie s-a cam deteriorat. La ultimele examene de admitere au venit mai putini candidati. Anul viitor se celebreaza un centenar de invatamant farmaceutic in Romania”.

In cadrul Galei Capital Companii de Elita au fost premiate firmele care au inregistrat, in ultimul an, cele mai bune performante in principalele domenii ale economiei, precum: industria farmaceutica, agricultura si industrie alimentara, banci si asigurari, logistica, transporturi si curierat, energie, auto, retail, contructii si imobiliare, IT si telecomunicatii si industria grea.

Fildas este lider in distributia de produse farmaceutice din Romania, avand 17 depozite la nivel national, totalizand peste 55.000 de metri patrati, precum si o flota formata din peste 200 de vehicule de distributie.

Catena este lider in retailul farmaceutic, avand peste 850 de unitati in toata tara, castigand aprecierea si increderea a milioane de romani.