Lucruri interesante despre maini si ingrijirea lor

Lucruri interesante despre maini si ingrijirea lor Lucruri interesante despre maini si ingrijirea lor

Ultima actualizare: 24 martie 2016

Ne folosim atat de mult mainile in fiecare zi si, cu toate acestea, stim atat de putin despre ele. De aceea, iti propunem sa afli cateva lucruri interesante si surprinzatoare despre mainile tale, dar si cateva sfaturi utile despre cum sa le ingrijesti.
 

Ce nu stiai despre mainile tale…

 

Stiai ca mainile tale sunt mai sensibile chiar decat ochii? Buricele degetelor au un numar foarte mare de receptori care transmit mesaje catre creier.
 
Un alt lucru foarte interesant este faptul ca vena care trece prin inelar este in legatura directa cu inima. Aceasta este numita si vena iubirii si este motivul pentru care verigheta se poarta pe acest deget.
 
Exista 27 de oase, 29 de articulatii si aproximativ 123 de ligamente intr-o mana. Barbatii au, de obicei, inelarul mai lung decat aratatorul, in timp ce la femei lucrurile stau invers.
 
Unghiile ne dezvalui starea sanatatii, cum ar fi lipsa mineralelor si vitaminelor, probleme ale tiroidei sau ficatului, iar culoarea unghiilor si a „semilunelor” de la baza lor indica nivelul oxigenului din sange.
 
Este foarte important sa ne ingrijim mainile, pentru ca ele ne ajuta sa facem atat de multe lucruri in fiecare zi si, in plus, sunt cartea noastra de vizita. Trebuie sa le curatam, sa le hidratam si sa le masam, iar manichiura trebuie sa fie mereu ingrijita. In continuare, iti vom face cateva recomandari de creme eficiente pentru ingrijirea mainilor, din care tu o poti alege pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.