Calculator hidratare optimaCalcularea cantitatii de apa pe care trebuie sa o beti zilnic este mai complicata decat ati putea crede. Asta pentru ca nivelul de hidratare este unic pentru fiecare individ.

In general, specialistii sugereaza ca in fiecare zi femeile beau un total de aproximativ 2,7 litri (L), sau 11 cani, in timp ce barbatii beau aproximativ 3,7 L (16 cani) de lichide. Aceasta cantitate de lichide nu este formata doar din apa. Alimentele si bauturile bogate in nutrienti sunt de asemenea luate in considerare cand vorbim de aportul de lichide. Printre acestea se numara:

 • Ceaiul,
 • Cafeaua,
 • Apa carbogazoasa.

 

Pe de alta parte, alcoolul este deshidratant si nu este considerat lichid. Sucurile pot fi luate in considerare, insa nu reprezinta o alegere sanatoasa.

Calculator hidratare optima – cat de important este sa ramanem hidratati

Desi nivelul de hidratare variaza, un lucru este sigur: satisfacerea nevoilor personale de hidratare in fiecare zi va avea un beneficiu extraordinar pentru sanatate.

Intr-adevar, dupa cum subliniaza cei de la Harvard School of Public Health, o hidratare optima ajuta corpul sa functioneze corect, lubrifiaza articulatiile si regleaza temperatura corpului. Specialistii observa, de asemenea, ca o hidratare optima va ajuta sa dormiti mai bine, sa ganditi mai clar si chiar va ofera o mai buna dispozitie!

Un lucru important de mentionat: nu va “inundati” organismul dintr-o data

Este important sa beti apa treptat pe parcursul zilei. Prea multa apa bauta intr-un timp scurt poate creste riscul de aparitie a unei afectiuni numite hiponatremie, care apare atunci cand nivelul de electroliti din organism se epuizeaza. Dupa cum afirma cei de la Clinica Mayo, hiponatremia poate pune viata in pericol.

 • MINUNINO Synbio Orsalts x 10 plicuri

  MINUNINO Synbio Orsalts X 10 plicuri

  MINUNINO Synbio ORSalts® este un supliment alimentar care contribuie la hidratarea normala a organismului in caz de dezechilibru hidric. Dezechilibrul hidric poate aparea ca urmare a episoadelor de…

 • Reidrato bimbi saruri rehidratare 6.25 g x 10 pl

  Reidrato bimbi saruri rehidratare 6.25 g x 10 pl

  Reidrato bimbi saruri rehidratare este recomandat in situatiile de dehidratare cauzate de diaree, la copii cu varsta incepand de la 6 luni si pana la 12 ani. Beneficii Reidrato bimbi saruri rehidratare…