Calculator greutate ideala

 
 


Multi oameni au incercat la un moment dat sa slabeasca, sau cel putin cunosc pe cineva care a facut acest lucru. Desi greutatea corporala ideala se bazeaza, in zilele noastre, pe aspectul fizic al unei persoane, acest concept a fost “inventat” pentru ca specialistii in medicina sa poata sa estimeze dozajul medicamentelor, iar formulele nu au nicio legatura cu modul in care o persoana se raporteaza la greutatea altei persoane. De atunci s-a stabilit ca metabolizarea anumitor medicamente se bazeaza mai mult pe greutatea ideala decat pe greutatea corporala totala. Astazi, conceptul de greutate ideala este utilizat pe scara larga in sporturi, deoarece multe sporturi clasifica participantii la competitii in functie de greutatea lor corporala.

Retineti ca acest calculator de greutate ideala nu este o masuratoare perfecta, deoarece nu ia in considerare procentele de grasime corporala si nivelul de muschi din corpul unei persoane. Acest lucru poate arata ca este posibil ca sportivii sanatosi si in forma sa fie considerati supraponderali pe baza rezultatelor. De aceea, calculatorul de greutate ideala ar trebui luat in considerare cu perspectiva ca este o masura imperfecta si nu indica neaparat starea de sanatate sau o greutate catre care o persoana ar trebui sa tinda in mod necesar.

Multi factori pot influenta greutatea ideala. Printre factori se numara afectiunile, felul in care este distribuita grasimea, etc. Cu toate acestea, principalii factori sunt:

Calculator greutate ideala - varsta

In teorie, varsta de 14-15 ani pentru fete si 16-17 ani pentru baieti nu ar trebui sa fie un factor determinant important pentru stabilirea greutatii ideale. De asemenea, atat barbatii, cat si femeile pierd intre 2 si 5 cm in inaltime pana la varsta de 70 de ani. In plus, pe masura ce oamenii imbatranesc, masa musculara slaba scade si excesul de grasime corporala se acumuleaza mult mai usor. Acesta este un proces natural, desi efectele imbatranirii pot fi diminuate prin adoptarea unui stil de viata sanatos, cum ar fi monitorizarea alimentatiei, exercitiile fizice, gestionarea stresului si somnul.

Calculator greutate ideala - gen

In general, femeile cantaresc mai putin decat barbatii, chiar daca in mod natural au un procent mai mare de grasime corporala. La baza acestui lucru sta faptul ca organismul masculin are in general o masa musculara mai mare, iar muschiul este mai greu decat grasimea. Pe langa acest lucru, femeile au in general o densitate osoasa mai mica. Nu in ultimul rand, barbatii tind sa fie mai inalti decat femelele.

Calculator greutate ideala - inaltime

Cu cat o persoana este mai inalta, cu atat are mai multa masa musculara si grasime corporala, ceea ce duce la o greutate mai mare. Un barbat cu o inaltime similara cu a unei femei ar trebui sa cantareasca cu aproximativ 10-20% mai mult.

Calculator greutate ideala - conformatia corpului

Conformatia corpului este un alt factor care poate avea un impact semnificativ asupra stabilirii greutatii ideale. Aceasta se masoara pe baza circumferintei incheieturii unei persoane in raport cu inaltimea acesteia.

Greutate ideala - interval IMC sanatos

Indicele de masa corporala (IMC) sanatos recomandat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) este de 18,5 - 25 atat pentru barbati, cat si pentru femei. Pe baza intervalului IMC, este posibil sa aflati care este greutatea ideala in functie de inaltimea pe care o aveti.

[[sablon_produs_id=105448, 84602, 95170, 105448, 69992, 89866]]