Nutritie

  • Alimentele bogate in fibre, aliatele inimii
    Alimentele bogate in fibre, aliatele inimii

    Ideea ca o dieta bogata in fibre, compusa in special din alimente care contin cereale integrale, ar putea preveni riscul de boli de inima dateaza din anii 1970. Dovezile care sustin aceasta afirmatie…

  • Sfaturi care te vor ajuta sa reduci consumul de zahar + beneficii
    Sfaturi care te vor ajuta sa reduci consumul de zahar + beneficii

    Oricat de dulci si pline de bucurie ar fi momentele cand mancati ciocolata, inghetata, prajituri sau placinte, nu uitati ca zaharul din ele va poate afecta sanatatea. Pe langa asta, sa nu pierdeti din…

  • Seminte de pin - beneficii si modalitati de consum
    Seminte de pin - beneficii si modalitati de consum

    Semintele de pin reprezinta un aliment foarte nutritiv care poate fi consumat atat crud, cat si prajit. Pot fi adaugate la diverse preparate, mai ales la salate, humus sau diverse sosuri. Chiar daca sunt…

  • Beneficiile consumului de curmale
    Beneficiile consumului de curmale

    In Orientul Mijlociu, consumul de curmale este parte integranta a unei diete zilnice care asigura un aport adecvat de vitamine, fibre vegetale si substante minerale. La nivel mondial, se gasesc numeroase…

  • Beneficiile consumului de hrisca
    Beneficiile consumului de hrisca

    Oamenii de stiinta devin din ce in ce mai preocupati de exploatarea alternativelor vegetale care prezinta asa-zise proprietati „nutriceutice”. Prin proprietati nutriceutice se inteleg mecanismele…

  • Beneficiile consumului de smochine
    Beneficiile consumului de smochine

    Consumul de smochine a fost asociat cu sanatatea si prosperitatea de milenii intregi, fiind fructe considerate divine. De fapt, in mitologia greaca, smochinele sunt asociate simbolic cu Demetra, zeita…

  • Sfaturi privind reducerea consumului de sare
    Sfaturi privind reducerea consumului de sare

    Sarea, cunoscuta si sub denumirea de clorura de sodiu (NaCl), contine aproximativ 40% sodiu (Na) si aproximativ 60% clor (Cl). In gastronomie, se foloseste pentru a aromatiza mancarurile, dar sarea se…

  • Monoglutamat de sodiu: efecte asupra sanatatii
    Monoglutamat de sodiu: efecte asupra sanatatii

    Monoglutamatul de sodiu, cunoscut si sub denumirea MSG, reprezinta unul dintre cele mai controversate ingrediente de pe planeta. In timp ce unii sustin ca este un aditiv alimentar complet sigur si sanatos,…

  • Calorii alimente – informatii privind caloriile celor mai consumate alimente
    Calorii alimente – informatii privind caloriile celor mai consumate alimente

    Urmati o dieta de slabit? Doriti sa va adaptati mesele din cursul zilei la antrenamentele intense de la sala? Sau pur si simplu va intereseaza un stil de viata sanatos? Va prezentam o trecere in revista…

  • Cum influenteaza dieta aparitia ridurilor
    Cum influenteaza dieta aparitia ridurilor

    Pielea este cel mai mare organ din corpul uman. Protejarea acesteia de poluantii externi si substantele chimice poate fi o provocare, dar ceea ce mancati in fiecare zi constituie un factor decisiv. O…

  • Beneficiile consumului de rodie
    Beneficiile consumului de rodie

    Cand vine vorba despre rodie trebuie sa stiti ca in jurul acestui fruct graviteaza nu doar simbolurile si mitologia, ci si foarte multe beneficii. De fapt, este unul dintre cele mai vechi alimente. De-a…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII