Bebelusul tau

AlaptareDiversificare bebelusiIngrijire
Dezvoltare si crestereSanatate

Articole din categoria Bebelusul tau

  • Meningita la bebelusi
    Meningita la bebelusi

    Meningita reprezinta inflamatia meningelor, membranele care acopera structurile din sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii). Este o afectiune grava, care poate avea consecinte dintre cele…

  • Diaree la bebelusi: cauze, regim, solutii si tratament
    Diaree la bebelusi: cauze, regim, solutii si tratament

    Diareea la bebelusi este o tulburare digestiva frecventa, care de multe ori se rezolva de la sine, insa totodata poate fi si un semn al unei probleme de sanatate mai serioase. In functie de durata, diareea…

  • Intoleranta la lactoza bebelusi: manifestari, cauze, tratament
    Intoleranta la lactoza bebelusi: manifestari, cauze, tratament

    Laptele de vaca poate provoca disconfort abdominal atat la adulti, cat si la copii. Desi acest lucru nu ii impiedica pe unii sa termine un castron de inghetata, s-ar putea sa resimta acest lucru mai tarziu.…

  • Bubite pe corp la bebelusi: cauze si solutii
    Bubite pe corp la bebelusi: cauze si solutii

    Aparitia de bubite pe corp la bebelusi constituie pe buna dreptate un motiv de ingrijorare pentru parinti, dat fiind faptul ca la varsta respectiva copiii sunt foarte vulnerabili. Cu toate acestea, in…

  • Primele zile acasa cu nou-nascutul: ce recomanda specialistii
    Primele zile acasa cu nou-nascutul: ce recomanda specialistii

    Venirea pe lume a unui nou-nascut este un moment plin de emotie si bucurie, dar si de provocari. Primele zile acasa cu bebelusul sunt mult asteptate de mamici, dar pot fi in acelasi timp coplesitoare,…

  • Care sunt cauzele rahitismului carential si cum poate fi remediat?
    Care sunt cauzele rahitismului carential si cum poate fi remediat?

    Rahitismul este o tulburare rar intalnita a oaselor cauzata de carenta de vitamina D, calciu sau fosfat. Acesti nutrienti sunt importanti pentru dezvoltarea oaselor puternice si sanatoase. Rahitismul…

  • Nastere prematura: cauze, ingrijire si posibile complicatii
    Nastere prematura: cauze, ingrijire si posibile complicatii

    Nasterea este considerata prematura atunci cand are loc inainte de saptamana 37 de sarcina. O sarcina normala dureaza aproximativ 40 de saptamani. Ultimele saptamani pe care fatul le petrece in uter sunt…

  • Jucarii de dentitie pentru bebelusi: beneficii, recomandari si precautii
    Jucarii de dentitie pentru bebelusi: beneficii, recomandari si precautii

    Aparitia primilor dinti este un moment important in viata bebelusului, dar si a parintilor. Cand micutul plange din cauza eruptiei dentare, mami si tati sufera alaturi de el. Tineti cont, insa, ca disconfortul…

  • Hernie inghinala la nou-nascut
    Hernie inghinala la nou-nascut

    Hernia inghinala la nou-nascut reprezinta o patologie congenitala (prezenta inca de la nastere) destul de frecventa, caracterizata prin protruzia unui segment al intestinului sau a unui alt organ abdominal…

  • Granulom ombilical: ce este, cauze posibile si manifestari clinice
    Granulom ombilical: ce este, cauze posibile si manifestari clinice

    Un granulom ombilical este o afectiune benigna, frecvent intalnita la nou-nascuti si sugari, care se caracterizeaza prin formarea excesiva a unui tesut de granulatie la nivelul buricului acestuia sau…

  • Gripa A la copii: transmitere, simptome si tratament
    Gripa A la copii: transmitere, simptome si tratament

    Fiecare sezon rece este marcat de un nou val de gripa si viroze respiratorii. Iar, ca de fiecare data, unii dintre cei mai afectati si cei mai expusi riscului de complicatii sunt copiii sub 2 ani si mai…


NOUTATI, STIRI, INFORMATII, OPINII

  • Sindromul Zollinger-Ellison: simptome, diagnostic si tratament
    Sindromul Zollinger-Ellison: simptome, diagnostic si tratament

    Sindromul Zollinger-Ellison (ZES) este o afectiune rara, caracterizata prin hipersecretia de acid gastric secundara prezentei unei tumori secretoare de gastrina, denumita gastrinom. Primul caz de sindrom…

  • Xeroderma pigmentosum – cauze, simptome, tratament
    Xeroderma pigmentosum – cauze, simptome, tratament

    Xeroderma pigmentosum s-a mai numit si sindromul DeSanctis-Cacchione. Este o afectiune genetica rara care provoaca hipersensibilitate la lumina ultravioleta (UV), tulburari oculare si simptome neurologice.…

  • Meningita la bebelusi
    Meningita la bebelusi

    Meningita reprezinta inflamatia meningelor, membranele care acopera structurile din sistemul nervos central (creierul si maduva spinarii). Este o afectiune grava, care poate avea consecinte dintre cele…

  • Keratoza actinica: ce este si cum sa o recunoasteti
    Keratoza actinica: ce este si cum sa o recunoasteti

    Keratoza actinica (KA), cunoscuta si sub denumirea de keratoza solara, este o leziune cutanata care poate progresa spre carcinom spinocelular sau carcinom cu celule scuamoase. Acest tip de leziuni este…