„Ostara”, vernisaj la Galeria Senso sub semnul echinoctiului de primavara

„Ostara”, vernisaj la Galeria Senso sub semnul echinoctiului de primavara  „Ostara”, vernisaj la Galeria Senso sub semnul echinoctiului de primavara

Ultima actualizare: 26 aprilie 2021

 

Renasterea naturii, spiritul de sarbatoare si dimensiunea cultural-spirituala a vietii. Toate acestea teme le veti regasi sub titlul „Ostara”, expozitie de grup ce va fi vernisata marti, 27 aprilie 2021, incepand cu ora 18:30 la Galeria Senso.

 

Expozitia colectiva „Ostara” face parte din programul expozitional conceput de Ana Stefania Andronic, art director-ul Galeriei Senso, iar titlul expozitiei este inspirat de o sarbatoare pagana ce poarta numele unei zeite din mitologia anglo-saxona. Celebrata cu ocazia echinoctiului de primavara aceasta sarbatoare este dedicata regenerarii naturii, fertilitatii si plantarii noilor seminte. Iar selectia expozitionala aduce impreuna lucrari de sculptura, grafica si pictura, alaturi de obiecte decorative si bijuterie contemporana de autor.                   

O practica destul de intalnita a muzeelor si galeriilor de arta din intreaga lume presupune organizarea, in mod periodic, a expozitiilor temporare tematice care (re)contextualizeaza operele artistilor apartinand colectiilor lor permanente. Expozitia colectiva Ostara se raliaza acestei tendinte si reuneste lucrari reprezentative ale unor artisti consacrati si artisti tineri, care se regasesc in portofoliului Galeriei Senso (…) tematica, rezoneaza cu simbolistica pre-crestina si crestina specifica anotimpului renasterii. Daca la Daniela Fainis, Costin Neamtu, Edith Torony, Rodica-Ioana Ghilea, Bogdana Contras, Aurel Vlad, Nicolae Razvan Mincu sau Marcel Chirnoaga intalnim reprezentari ale naturii, bijuteriile realizate de Maria Filipescu, Raluca Buzura, Alina Bancila, Andra Lupu si Irina Constantin ne introduc intr-o atmosfera festiva de sarbatoare. Pe de alta parte,  lucrarile semnate de Arina Ailincai, Ana Stefania Andronic, Arina Bican, Aniela Ovadiuc, Cela Neamtu, Ion Anghel, Nicolae Moldovan, Romeo Moldovan, Mirela Hagiu, Lucian Butucariu, Dumitru Radu si Ion Iancut pot fi asimilate dimensiunii cultural-spirituale a sarbatorii si a vietii”. (Ana Sultana Cipariu, curator)

Expozitia „Ostara” va ramane deschisa pana pe 15 mai 2021. Evenimentul este sustinut de FILDAS Art si Catena, prin Programul CATENA pentru ARTA.       

 

Galeria Senso s-a redeschis la inceputul anului cu expozitia artistei Ana Stefania Andronic BUZU, intitulata „Ipostaze tulburatoare”. A urmat „Un Martie la feminin”, o expozitie inedita cu ilustratii, obiecte decorative si bijuterii hand-made si de autor create de 17 dintre cele mai valoroase artiste ilustratoare din tara.

In luna martie a gazduit expozitia de ilustratie si grafica izometrica „Intre patru pereti” a artistului Catalin Gospodin, un proiect de succes realizat in timpul pandemiei.  Inceputul lunii aprilie a fost marcat de expozitia colectiva „Desemne de peste an” a studentilor sectiei de Grafica din cadrul Facultatii de Arte Plastice a UNArte (coordonator lector univ. dr. Anca Boeriu). A urmat vernisajul expozitiei de string art fluorescent „Portalul de energie”, a duo-ului artistic Fluo Webs (Ioana Craciun si Florin Stoian).

Galeria Senso este un spatiu privat destinat prezentarii, stimularii si promovarii artei contemporane. Aici sunt prezentate lucrarile artistilor aflati in portofoliu, clasificati in cele cinci sectiuni principale: pictura, grafica, sculptura, arta decorativa si bijuterie contemporana. 

Situata intr-o zona de interes si vizibilitate urbana, cu o oferta culturala remarcabila, Galeria Senso organizeaza periodic expozitii promovate si prin cataloage editate in conditii grafice deosebite, volume cu caracter monografic, flyere, dar si reportaje si filme de arta care se difuzeaza pe www.sensoarte.ro.

Site-ul www.galeriasenso.ro incorporeaza platforma unui magazin online si ofera posibilitatea vizionarii si achizitionarii operelor de arta printr-un singur „click”.

Aducem arta mai aproape de tine! – este deviza galeriei, in numele careia ne-am propus sa facem o selectie cat mai reprezentativa de autori si opere. Expozitiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor prin care speram sa se manifeste, autentic si original, o vocatie culturala asumata! Vom continua sa organizam si in 2021, cu acelasi succes, evenimente de referinta in peisajul cultural al Bucurestilor, atat cat ne vor permite vremurile actuale” – Galeria de Arta Senso, Bucuresti.

Programul de vizitare a Galeriei Senso:

  • marti – duminica, orele 12.00 – 19.00, cu respectarea masurilor si regulilor de acces impuse de autoritati in contextul pandemiei COVID-19.

 

Galeria Senso este situata pe Calea Victoriei nr. 12C (colt cu strada Lipscani), parter si etajul 1.