Pasi simpli pentru intretinerea corecta a periutei dentare

Pasi simpli pentru intretinerea corecta a periutei dentare Pasi simpli pentru intretinerea corecta a periutei dentare

Ultima actualizare: 17 iunie 2016

Pentru protejarea cavitatii bucale de bacterii, nu este suficient doar sa va spalati pe dinti, ci trebuie sa folositi si o periuta dentara adecvata care, la randul ei, trebuie ingrijita corespunzator. In caz contrar, utilizarea unui astfel de obiect plin cu bacterii va poate face mai mult rau decat bine.
 
Daca nu sunt curatate dupa fiecare intrebuintare, periutele dentare pot deveni un adevarat focar de microorganisme ce provin din mediul inconjurator, de bacterii din placa bacteriana detasata de pe dinti in timpul utilizarii sau provenite din infectii anterioare la nivelul gurii sau cailor respiratorii superioare. Tocmai de aceea, nu este indicata folosirea instrumentelor dentare pe care le-ati utilizat si cand ati avut probleme de sanatate, intrucat riscati reaparitia bolii sau infectiei.
 
Primul pas ar fi, mai ales in cazul copiilor, dar si in cazul adultilor, ca inainte de prima utilizare sa introduceti pentru cateva minute periuta dentara in apa fiarta. Desi acest lucru poate determina uzura mai rapida a obiectului, astfel veti omori majoritatea bacteriilor. In plus, daca la fabricarea periutelor s-au folosit produse ce contin chimicale, se va neutraliza astfel si efectul negativ al acestora.
 

Clatirea periutei de dinti dupa fiecare utilizare

 
Dupa fiecare intrebuintare, pentru a reduce flora microbiana acumulata pe periutele dentare, este important sa le clatiti bine sub jetul de apa calda pana dispare orice reziduu de pe suprafata lor. Dupa aceea, scuturati-le si asezati-le intr-un suport special (pe care il veti tine departe de chiuveta, sa nu fie stropit cu apa) in pozitie verticala, capul periutei in sus, pentru a se usca mai usor. Tot din acest considerent, ar fi ideal sa aveti doua periute, una pe care sa o utilizati dimineata, iar pe alta, seara.
 
Cititi continuarea pe FarmaciaTa.ro