Paul Georgescu, sportiv sustinut de Catena, nominalizat pentru a treia oara consecutiv la titlul de MAN OF THE YEAR!

Paul Georgescu, sportiv sustinut de Catena, nominalizat pentru a treia oara consecutiv la titlul de MAN OF THE YEAR! Paul Georgescu, sportiv sustinut de Catena, nominalizat pentru a treia oara consecutiv la titlul de MAN OF THE YEAR!

Ultima actualizare: 25 ianuarie 2022

Sportivul roman Paul Georgescu a fost nominalizat din nou pentru titlul Man of The Year de catre World Open Water Swimming Association Awards, cea mai mare organizatie de inot in ape deschise din lume. Este cea de-a treia nominalizare consecutiva pentru Paul Georgescu la acest titlu acordat prin votul publicului.

Pentru a putea vota, va trebui sa va inregistrati aici: https://www.openwaterswimming.com/login/?action=register

Linkul unde poate fi apoi votat sportivul roman Paul Georgescu pentru titlul de Man of the Year 2021 este: https://www.openwaterswimming.com/contestants/paul-georgescu-romania-2021/

Puteti vota pana la sfarsitul lunii ianuarie, urmand ca Omul Anului 2021 sa fie anuntat pe 7 februarie 2022.

Performantele lui Paul Georgescu, sportivul sustinut de Catena Racing Team, cel mai titrat club polisportiv al unei companii din Romania, sunt impresionante. Oficialii World Open Water Swimming Association il caracterizau ca fiind un „un excelent inotator, talentat triatlonist si profesor de sport la International British School of Bucharest”.

Principalele argumente si motivatia noii nominalizari in cel mai important top al superlativelor anuale in domeniul inotului in ape libere, au fost:

 - pe 10 februarie 2021  a stabilit un nou Record Mondial omologat de reprezentantii Guinness World Records dupa ce a inotat 3,5 km in Lacul Snagov timp de aproape o ora (57’56”), apa avand numai 4⁰C.;

- pe 29 iunie 2021 a inotat 100 km, timp de 34 de ore, in Bazinul Olimpic din Complexul Sportiv National „Lia Manoliu”. Tot atunci, a doborat Recordul National de distanta inotata intr-o piscina olimpica in 24 de ore, si anume 72,5 km.

- in perioada 6 - 12 august 2021, Paul Georgescu a devenit primul sportiv care a terminat Lake's Seven Ultra Maraton, versiunea romaneasca a Ocean's Seven. A inregistrat si o premiera in inotul romanesc in ape deschise: traversarea, in 7 zile, a 6 lacuri din Romania, insumand o distanta de peste 100 km!

- dezvoltarea Ice Swimming-ului in Romania si formarea unui lot national alcatuit din 11 sportivi care va participa la Campionatele Mondiale de inot in ape inghetate, care vor avea loc in februarie 2022, la Glogow, in Polonia.

- infiintarea Asociatiei de Ice Swimming & Open Water Romania

- initierea si organizarea Romanian Triple Crown, o competitie alcatuita din trei traversari la standarde internationale.

In plus, cele mai recente performante ale sportivului roman Paul Georgescu pledeaza pentru aceasta valoroasa nominalizare. La mai putin de un an de zile de la prima sa reusita in domeniu, cand a parcurs in premiera pentru Romania prima mila (1.609 m) in apa inghetata (timp 22:44:19, la o temperatura a apei de 3,02°C), el a stabilit in Antarctica un record mondial. La Hanusse Bay a inregistrat „Ice Zero Mile World Record in 0.0°C water”, adica a reusit sa devina cel mai rapid inotator din lume care a parcurs distanta de 1 mila in ape inghetate cu temperatura de 0-1°C.   Totodata, el a devenit si primul barbat din lume care a inotat o mila la cercul polar de sud.

Paul Georgescu este cel mai rapid roman care a traversat in 2016 Canalul Manecii fara costum de neopren (cu timpul record de 13h 34′) si detinator al titlului Triple Crown (English Channel – 54 km, Catalina Channel, SUA – 35 km si Manhattan Island, SUA – 48,5 km).

CATENA sustine Campionii!