Programul „Catena pentru Arta” a sustinut lansarea albumului de arta „Teodor Botis”

Programul „Catena pentru Arta” a sustinut lansarea albumului de arta „Teodor Botis” Programul „Catena pentru Arta” a sustinut lansarea albumului de arta „Teodor Botis”

Ultima actualizare: 16 iulie 2014

Artistul Teodor Botis si-a lansat joi, 10 iulie, la Galeria Senso, situata pe Bulevardul Unirii nr. 15, albumul de arta care-i poarta numele, o lucrare impresionanta editata prin Programul „Catena pentru Arta” la Editura Alicat. Printre personalitatile prezente la eveniment s-au numarat criticii de arta Mircea Deac si Virgil Mocanu, care au tinut discursuri referitoare la activitatea maestrului Botis. Lansarea albumului a reprezentat un moment special, o mare bucurie pentru toti cei prezenti. Albumul se gaseste in librarii.

Iubirea pentru pictura, oglindita in paginile albumului

In paginile albumului veti regasi lucrari reprezentative in ceea ce priveste creatia artistica a pictorului Teodor Botis, Conferentiar Universitar al Academiei de Arte Vizuale si Design, Cluj-Napoca, precum si insemnarile unor critici de arta recunoscuti, alaturi de imagini ce infatiseaza evenimentele speciale, demne de luat in seama din viata artistului plastic clujean. „Pentru mine, pictura este o mare iubire, o iubire careia trebuie sa i te daruiesti total, cu durere, cu suflet, cu pasiune si cu optimism, si sa ai sentimentul ca totul tinde spre desavarsire…” – a marturisit pictorul Teodor Botis la vernisajul expozitiei desfasurat la Galeria Senso.

 

Viata lui Teodor Botis

Artistul a primit de-a lungul carierei nenumarate distinctii si premii. Fost discipol al maestrului Corneliu Baba, Botis s-a ocupat personal de realizarea albumului cu pasiune si dedicatie. In anul 1983, poetul Nichita Stanescu, unul dintre prietenii artistului plastic, spunea: „Dupa secunda de stranie intrare in pictura lui Teodor Botis si de intrare intr-un univers cu un alt punct de fuga, fenomenul de surpriza incepe sa se distileze in spatiile colorate, propunand un dramatism liric si, in acelasi timp, asumandu-si o epica de tip romantic, ridicand miscarea sentimentelor concrete la granita ideilor abstracte. Tablourile lui ma tulbura si ma incita, si ori de cate ori i le vad sau i le revad, nu ma satur sa le privesc”.

Proiect sustinut de Programul „Catena pentru Arta”

Organizat de Fundatia Fildas Art, acest eveniment a adus impreuna personalitati ale vietii cultural-artistice, critici de arta, artisti plastici, profesori, actori, reprezentanti ai Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, oameni de afaceri, oameni de televiziune, jurnalisti etc. 80 de picturi realizate de artistul Teodor Botis in atelierul sau din Cluj, in ultimii 5 ani, au putut fi admirate pe simezele Galeriei Senso. Evenimentul de lansare a albumului poate fi urmarit chiar aici.

 

Ruxandra Dumitrescu