Movial Plus - solutia optima de nutritie articulara pentru combaterea artrozei

Movial Plus - solutia optima de nutritie articulara pentru combaterea artrozei Movial Plus - solutia optima de nutritie articulara pentru combaterea artrozei

Ultima actualizare: 25 octombrie 2019

dr. Laura Dospinescu, medic specialist reumatologie Spitalul Municipal Adjud, Vrancea

Boala artrozica nu mai este demult considerata a fi consecinta doar a inaintarii in varsta (desi se coreleaza cu aceasta). Este dovedit că stilul de viață într-un ritm alert, stresul, sedentarismul, supraponderabilitatea, alaturi de activitati sportive sporadice sau inexistente, pe un teren genetic predispozant creeaza un context favorabil aparitiei si dezvoltarii artrozei.

Boala artrozica are caracter cronic, progresiv legat de deteriorarea tesutului conjunctiv din structurile articulare, practic distructia acestora va fi insotita de reducerea cantitatii si calitatii lichidului sinovial, cu afectarea concomitenta a matricei de colagen de la nivelul capsulei articulare.

Se instaleaza, in timp, un cerc vicios prin care deterioarea cartilajului este urmata de afectarea osului subcondral, ramas fara protectia cartilajului, cu modificarea aliniamentului articular, procese lezionale care vor atrage generarea de citokine proinflamatorii care, la randul lor, vor promova fenomenele inflamatorii locale insotite de edemul membranei sinoviale.

Membrana sinoviala afectata de inflamatie isi va modifica permeabilitatea si se va produce in exces lichid sinovial cu proprietati necorespunzatoare indeplinirii functiei de protectie si nutritie, intretinand, astfel, procesul degradativ si inchizand cercul vicios degenerare-inflamatie-degenerare. Din toate aceste motive, este esential sa acordam o atentie deosebita preventiei, prin asigurarea unei nutritii corespunzatoare a structurilor articulare, inainte de a incepe destructurarea, mai ales in cazurile cu factori predispozanti, habitationali si genetici.

Lichidul sinovial – „cheia” in nutritia articulatiilor

Baza sistemului articular este lichidul sinovial. Vascozitatea si densitatatea acestui lichid determina mobilitatea articulara, iar substantele care fac parte din structura aparatului articular sunt acidul hialuronic si colagenul. Specialistii spanioli au raspuns provocarii de a aduce aceste elemente impreuna intr-o forma biodisponibila care sa fie absorbita la nivel articular. Pentru a asigura eficienta acestei combinatii, atat de benefica articulatiilor, au folosit acele ingrediente naturale cum sunt:  acidului hialuronic cu greutate moleculara ridicata, colagenul hidrolizat de tip II, impreuna cu extractul integral de rodie si vitamina C, care sa potenteze efectele anti-inflamatoare si de stimulare a sintezei endogene a acidului hialuronic si a colagenului, contribuind la procesul de regenerare articulara, formula ce se regaseste pe piata sub denumirea comerciala Movial Plus (patent Fluidart).

De ce sa alegem Movial Plus fata de alte produse dedicate articulatiilor?

  • Pentru ca aduce o combinatie unica de nutrienti pentru sanatatea articulatiilor, prin care raspunsul privind reducerea durerii se inregistreaza intr-un timp foarte scurt (21 de zile conform studiilor clinice), iar procesul de regenerare articulara se produce prin cresterea vascozitatii si calitatii lichidului sinovial.
  • Pentru ca a fost testat de catre sportivii de performanta de la Atletico Madrid – medicul sportiv Jose M. Villaron dovedind eficacitatea si profilul de siguranta in administrare a produsului  Movial Plus – rezultatele fiind de reducerea durerilor articulare, imbunatatirea mobilitatii si cresterea performantelor sportive (implicit scaderea incidentei de accidentari din timpul pregatirilor sau al meciurilor).
  • Pentru ca are certificarea ANAD (Agentia Nationala Anti Doping) si a celorlalte institutii la nivel international.
  • Pentru ca este usor de administrat (1-2 capsule pe zi in cure de 3-6 luni in functie de gradul de degradare articulara si recomandarile medicilor).

 

Beneficiari Movial Plus: Sedentari (tineri sau varstnici); Sportivi (amatori sau de performanta); pacienti cu afectiuni articulare; orice persoana care este predispusa uzurii articulare.