Catena sustine Audience Award Film Festival 2017: filme premiate si concerte de calitate la Muzeul Taranului Roman

Catena sustine Audience Award Film Festival 2017: filme premiate si concerte de calitate la Muzeul Taranului Roman Catena sustine Audience Award Film Festival 2017: filme premiate si concerte de calitate la Muzeul Taranului Roman

Ultima actualizare: 20 aprilie 2017

Audience Award Film Festival 2017, ajuns la cea de-a doua editie, invita iubitorii de film si de muzica buna la Muzeul Taranului Roman (Cinema Muzeul Taranului si la Clubul Taranului), intre 21-23 aprilie, pentru a se delecta cu lungmetraje recompensate cu premiul publicului la marile festivaluri ale lumii, dar si cu recitaluri deosebite.

In cadrul evenimentului organizat de Voodoo Films si Asociatia Cinemascop si realizat cu sprijinul CATENA, IQOS si al Institutului Cultural Roman, vor fi prezentate trei premiere: „Cafe Society”, cel mai recent film al lui Woody Allen, comedia „Perfetti Sconosciuti”/„Complet straini”, de Paolo Genovese, considerat cel mai mare hit al box office-ului italian din ultimii ani, si „Insyriated”, rasplatit cu Premiul Publicului la Festivalul de la Berlin 2017.

Proiectii sing-along si filme de festival

Sambata, 22 aprilie, de la ora 16.00, la Cinema Muzeul Taranului, aveti ocazia sa vizionati lungmetrajul australian „Tanna”, o poveste de dragoste filmata in Vanuatu, in insula Tanna din Pacificul de Sud, si recompensata la Venetia (2015) cu premiul publicului si premiul pentru Cea mai buna imagine, in cadrul sectiunii Settimana Internazionale della Critica.

Duminica, 23 aprilie, de la ora 15.30, nu ratati filmul suedez „A Man Called Ove”, in regia lui Hannes Holm, desemnat Cea mai buna comedie a anului (Premiile Academiei Europene de Film 2016) si rasplatit cu Premiul Publicului la Edinburgh. Actorul Rolf Lassgard apare in rolul batranului Ove, rol care i-a adus premiul pentru cel mai bun actor la Seattle IFF si o nominalizare la premiile Academiei Europene de Film.

Pentru cei care apreciaza musicalurile, Audience Award Film Festival propune si o serie de proiectii sing-along cu trei dintre cele mai apreciate filme musical lansate recent, „La La Land” (Premiul Publicului, Toronto 2016), „Once” (Premiul Publicului, Sundance si Dublin, 2007) si „Mamma Mia!” (People’s Choice Awards, 2009).

Merita amintit ca la editia de anul acesta a festivalului comedia „Perfetti Sconosciuti” („Complet straini”), in regia lui Paolo Genovese, care a luat Premiul publicului la Festivalul de la Vilnius 2017, va fi proiectata in premiera in Romania, pe 22 aprilie, de la ora 18.00. Dupa aceasta proiectie, filmul distribuit in Romania de Independenta Film urmeaza sa intre din 28 aprilie in cinematografele din tara. O premiera va fi si proiectia dramei „Insyriated”, in regia lui Philippe Van Leeuw, pe 23 aprilie, de la ora 18.00.

Ada Milea, concert in deschiderea festivalului

In cadrul festivalului sunt organizate si seri de muzica, in deschiderea evenimentului, pe 21 aprilie, la Clubul Taranului, urmand sa sustina un concert Ada Milea, Bobo Burlacianu, Vladimir Ivanov si Alex Neagu.  Pe 22 aprilie sunt programati Shannon Ceili Band si invitatii Stefan Orheanu si trupa Irish Way, iar pe 23 aprilie va fi organizat un Karaoke Party cu melodii celebre din filme.

Biletele la filme pot fi achizitionate la Cinema Muzeul Taranului pe Eventbook.ro si in reteaua Eventbook. Pretul unui bilet este de 10 lei. Costul unui bilet la concertul Ada Milea, Bobo Burlacianu, Vladimir Ivanov si Alex Neagu de vineri, 21 aprilie, este de 40 de lei. Pentru recitalul Shannon Ceili Band si invitatii Stefan Orheanu si trupa Irish Way, de sambata, 22 aprilie, biletele sunt puse in vanzare la pretul de 20 de lei, pentru ca duminica, 23 aprilie, intrarea la Karaoke Party sa fie libera in limita locurilor disponibile.

Click AICI pentru a consulta programul complet al Audience Award Film Festival 2017!

Text: Oana Baltoc