Sfaturi pentru alegerea unui tensiometru performant

Sfaturi pentru alegerea unui tensiometru performant Sfaturi pentru alegerea unui tensiometru performant

Ultima actualizare: 21 iunie 2022

tensiometru-performant

Persoanele care se confrunta cu hipertensiune arteriala au nevoie de un tensiometru performant pentru a-si masura tensiunea. Hipertensiunea arteriala creste riscul de atac de cord, accident vascular cerebral, afectiuni ale rinichilor, cauzand si alte probleme de sanatate. Pentru a tine afectiunea sub control, este foarte important ca pacientii sa-si masoare constant nivelul hipertensiunii, care poate varia pe parcursul unei zile. In plus, unele persoane pot avea tensiune de halat, asa ca un tensiometru pe care sa-l poata folosi acasa ar putea fi de ajutor. Pe piata exista modele si branduri diferite de tensiometre, tocmai de aceea este foarte important sa alegeti unul care sa vi se potriveasca si pe care sa-l utilizati cu incredere. Tensiunea arteriala poate fi masurata atat de la nivelul bratului, cat si de la nivelul incheieturii. Solicitati intotdeauna sfaturile profesionistilor si achizionati tensiometrele din locuri avizate, de exemplu din farmacii.


Tensiometru: tipuri si alte informatii

Un tensiometru de brat este dotat cu o manseta care se umfla si care va afisa mai apoi valorile tensiunii. Multe dintre aceste tensiometre au indicatori de risc, pentru a va atrage atentia ca valorile sunt ridicate. Unele modele va pot permite sa descarcati rezultatele in computer sau telefon, astfel incat sa le puteti arata medicului specialist, si pot fi utilizate de mai multe persoane, memorand fiecare utilizator si valoare in parte. Tensiometrele de brat sunt mai precise, insa este foarte important sa fixati manseta corect si sa sprijiniti mana.

Farmacistii Catena va recomanda Tensiometrul digital Sendo Advance 3, ce beneficiaza de tehnologia japoneza HIRA. Acesta memoreaza 60 de masuratori, detectand si monitorizand nivelul de severitate a aritmiilor. Are atentionare de miscare in timpul masurarii, precum si atentionare in cazul aplicarii incorecte a mansetei.

Tensiometrul de incheietura este complet automat, insa mai putin precis fata de unul de brat. Tensiometrele de brat sunt compacte, usoare, portabile si confortabile. Masurarea tensiunii arteriale cu un tensiometru de incheietura este extrem de sensibila in ceea ce priveste pozitia corpului. Este important sa alegeti intotdeauna un tensiometru potrivit, pe care sa-l poata utiliza si alti membri ai familiei, daca este necesar.

Aspecte de care sa tineti cont la achizitionarea unui tensiometru

Un aspect deosebit de important, de care sa tineti cont atunci cand va veti achizitiona un tensiometru, este ca masura mansetei sa fie cea potrivita, astfel incat masuratorile sa fie precise. Manseta tensiometrului de brat trebuie potrivita cam la nivelul inimii, iar mana trebuie sa stea intotdeauna sprijinita. Pe masura ce manseta se umfla, veti simti un mic disconfort din cauza compresiei exercitate, insa acesta va disparea imediat ce manseta se dezumfla.

Tensiometrul de brat automat HartMann Veroval este recomandarea farmacistilor Catena, fiind prevazut cu indicator de pozitionare corecta a mansetei, detectand si afisand aritmia cardiaca. Display-ul faciliteaza citirea cu usurinta a rezultatelor.

Daca va doriti ca datele sa fie transferate in telefon, atunci va puteti indrepta atentia catre un dispozitiv cu bluetooth. Alti factori pe care trebuie sa ii luati in considerare sunt display-ul (luminozitate, culori, dimensiunea textului), durata de viata a bateriei, interfata aplicatiei si, desigur, bugetul de care dispuneti. De asemenea, un astfel de device poate detecta si bataile neregulate ale inimii, poate fi dotat cu indicator de risc, optiuni pentru memorarea masuratorilor efectuate de utilizatori diferiti si mansete, posibilitatea de a descarca datele stocate.

Cum sa folositi corect un tensiometru

  • Se recomanda sa nu fumati, sa nu beti cafea si sa nu faceti exercitii fizice cu cel putin 30 de minute inainte de a masura tensiunea arteriala.
  • Mergeti la toaleta si odihniti-va cu 5 minute inainte de a folosi device-ul, iar in timp ce masurati tensiunea stati relaxati si nu vorbiti.
  • Manseta se fixeaza pe brat, la nivelul inimii si trebuie sa aveti mare grija ca atunci cand va ridicati manecile, acestea sa nu va stranga.
  • Stati pe un scaun cu spatar si sprijiniti-va picioarele pe podea; mana trebuie sa fie si ea sprijinita.
  • Masurati tensiunea cam la aceleasi ore zilnic – dimineata si seara – sau cand va recomanda medicul. Masurati-o de 3 ori la diferenta de 1 minut de fiecare data si prezentati medicului rezultatele.

Farmacistul Catena va recomanda:

Tensiometru digital Sendo Advance 3

Tensiometru digital Sendo Advance 3

SENDO ADVANCE 3 este un tensiometru automat digital…

HartMann Veroval compact tensiometru automat Catena

HartMann Veroval compact tensiometru automat Catena

Tensiometrul de brat automat de la HartMann Veroval…